Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας 2-2 ΕΛΕΟΣ! Γιατί τόση "εμπάθεια";

 

O Πιερικός “υποχρεώθηκε” χθες στο Α’ ΔΑΚ στο ισόπαλο 2-2 με τον Αλμωπό Αριδαίας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 με την ομάδα της Κατερίνης να έχει πολλά παράπονα απο την διαιτητή του αγώνα Ανδρομάχη Τσιοφλίκη.

Ο Αλμωπός προηγήθηκε δύο φορές με Σέχου στο 19′ και Πέττα στο 45’+1′ αλλά ο Πιερικός βρήκε απαντήσεις με ισάριθμα γκολ στο 34′ και στο 85′ του Παπαδόπουλου Β.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2 μεγάλες ευκαιρίες να κάνουν το 1-3 στο 67′ με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, ενω και στο στο 90’+ 4′ όταν ο Τριανταφυλλάκης αστόχησε σε τετ α τετ με τον Τζήμα, με τους γηπεδούχους στον αντίποδα στο 90’+6′ ο Εμπουσί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντίνα, όμως η διαιτητής Τσιοφλίκη δε μέτρησε γκολ, σφυρίζοντας κάτι που κανείς δεν κατάλαβε παρά την λεπτομερή ανάλυση που έγινε της φάσης επανειλημένα μετα την λήξη του παιχνιδιού.

Αν σήκωνε ο πρώτος βοηθός την σημαία όλοι μας θα λέγαμε ότι η μπάλα βγήκε αουτ και “επέστρεψε” στον αγωνιστικό χώρο οπότε καλώς δεν μέτρησε το γκολ.

Όμως το σφύριγμα χωρίς επαφή για “επιθετικό” φαουλ προκάλεσε την μήνιν ΟΛΩΝ χθες στο Α’ ΔΑΚ και πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Πιερικός δεν έχει ίση μεταχείρηση με τις άλλες ομάδες.

Έτσι, ο Πιερικός δε μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά το διπλό στην Καβάλα και έφτασε τους 19 βαθμούς σε 20 αγώνες, ισοβαθμώντας στη 12η θέση με τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει 19 αγώνες.

Ο Αλμωπός έπιασε τους 26 βαθμούς και είναι στην προνομιούχο 7η θέση με ΠΟΤ Ηρακλή και ΠΑΟΚ Β’.

Θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι στο χθεσινό παιχνίδι ο Πιερικός δεν είχε καθαρό μυαλό και σωστή τακτική απέναντι σε μια ομάδα που με 3 επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο “έκανε” δυο γκολ!!!

Στην επανάληψη ο Πιερικός “άργησε” να αντιδράσει αλλά έστω και καθυστερημένα πίεσε, ισοφάρισε με τον MVP Παπαδόπουλο Β. και στο φινάλε του έκλεψαν το τρίποντο.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στο 4′ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φωκαΐδη από αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα του Αλμωπού και κατέληξε στον Χαρτσιά που έκανε ένα μακρινό σουτ χωρίς τύχη.

Στο 7′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωκαΐδη από δεξιά η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Μπουολί πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ όμως ο Ρουσσάκης με προβολή παραχώρησε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 16′ ο Χαρτσιάς από αριστερά άλλαξε παιχνίδι για τον Παπαδόπουλο Β., αυτός τροφοδότησε τον Φωκαΐδη που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 18′ ο Αλμωπός πάγωσε το Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Σέχου.

Ο Γιαλαμούδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σέχου “ανενόχλητος” με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Μπουολί και τον Τζήμα, γράφοντας το 0-1.

Στο 26′ ασυνεννοησία Τζήμα – Γιαλαμίδη, με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να βγαίνει αρκετά έξω από την περιοχή του για να διώξει, η μπάλα όμως κατέληξε στον Γιουκούδη που επιχείρησε από μακριά να σκοράρει στο ανυπεράσπιστο τέρμα, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και άστοχο και έφυγε άουτ.

Στο 34′ ο Παπαδόπουλος Β. δέχτηκε την πάσα από τον Φωκαΐδη μέσα στην περιοχή και με πολύ ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά νίκησε τον Παϊτέρη και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 45’+ 1′ ο Πέττας έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τζήμας βρήκε τη μπάλα αλλά δε μπόρεσε να την συγκρατήσει και να αποσωβήσει το 1-2 για τον Αλμωπό.

Στη φάση του δεύτερου γκολ για τους φιλοξενούμενους, η άμυνα του Πιερικού υπέπεσε σε συνεχή λάθη, μη καταφέρνοντας να απομακρύνει τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα πόδια του παίκτη του Αλμωπού που τιμώρησε τους Κατερινιώτες για την ολιγωρία τους…

Στο 50′ πολιορκία του Πιερικού στα καρέ του Παϊτέρη. Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη από δεξιά, ο Τόσκας επιχείρησε με τακουνάκι να αιφνιδιάσει, έδιωξαν πριν περάσει τη γραμμή οι αμυντικοί του Αλμωπού, στη συνέχεια οι Κατερινιώτες ανέκτησαν την κατοχή και ο Εμπουσί έκανε το δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά από προβολή αμυντικού του Αλμωπού.


Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 65′ μετά από λάθος του Τόσκα έξω από την περιοχή του Πιερικού, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν, η μπάλα έφτασε στον Ρόβα που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ υπό την πίεση του Γιαλαμίδη, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Τζήμα.

Στο 67′ σουτ του Γιουκούδη μέσα από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τζήμας αποσοβώντας το 1-3.

Στο 68′ ο Σέχου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τζήμας μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Στο 70′ ο Πιερικός ζήτησε καταλογισμό πέναλτι για χέρι αμυντικού όμως η Τσιοφλίκη δεν είχε την ίδια γνώμη.

Στο 73′ μετά από σέντρα του Παντελιάδη από αριστερά ο Κανούλας έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά ο Παϊτέρης απέκρουσε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 79′ ο Φωκαΐδης επιχείρησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Παϊτέρη αλλά ο τερματοφύλακας του Αλμωπού μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 83′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιερικού, ο Εμπουσί από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα επάνω στον Παϊτέρη που μπλόκαρε.

Στο 85′ μετά από σέντρα του Παντελιάδη από αριστερά, ο Παπαδόπουλος Β. με κεφαλιά από κοντά εκτέλεσε τον Παϊτέρη και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 90’+ 1′ ο Φωκαΐδης επιχείρησε μακρινή λόμπα που έφυγε άουτ.

Στο 90’+ 4′ απίστευτη ευκαιρία για τον Αλμωπό που έφυγε δύο με έναν στην αντεπίθεση, ο Ρόβας έβγαλε τον Τριανταφυλλάκη τετ α τετ με τον Τζήμα αλλά ο ποδοσφαιριστής του Αλμωπού κατάφερε να αστοχήσει.

Στο 90’+ 6′ ο Ντίνας με άψογο τρόπο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Εμπουσί χωρίς να έρχεται με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως η Τσιοφλίκη προς γενική κατάπληξη διέκοψε το παιχνίδι, χωρίς να καταλάβει κανείς αν σφύριξε άουτ ή επιθετικό φάουλ…

Τον αγώνα διαιτήτευσε η κα. Τσιοφλίκη (ΕΠΣ Λάρισας) με βοηθούς τους κ.κ Κουφό και Ντάβελα (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Μπαΐλης (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού Ίτσιος (29′) και Ζούρκος (90’+2′) καθώς και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Βαζάκας (36′) ενώ από τον Αλμωπό παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα κάποιος από τον πάγκο της ομάδας (36′).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας)

Τζήμας, Χαρτσιάς (76′ Κριμιτζάς), Μηλιώτης (49′ Τοπαλίδης), Παντελιάδης, Eboussi, Γιαλαμίδης, Ίτσιος (62′ Κανούλας), Φωκαΐδης, Τόσκας (76′ Ζούρκος), Παπαδόπουλος Β., Bouoli (76′ Ντίνας).

Στον πάγκο: Γαλάνης, Καρανάτσιος, Δεμηρτζόγλου, Ζαφειράκης.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γιώργος Τυριακίδης)

Παϊτέρης, Γιαλαμούδης (87′ Πατσιαβούρας), Κολλαράς, Κέρθι (63′ λ.τ. Τριανταφυλλάκης), Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Πέττας (90′ Ζαχάρος), Ρόβας, Σέχου, Γιουκούδης (90′ Μπακούτσης), Ρουσσάκης (87′ Πρίκας).

Στον πάγκο: Dokic, Rivas, Καράμπελας, Αδαμίδης.

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου