Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Καβάλα - Πιερικός 1-2 Η σωστή τακτική και η ψυχή των παικτών έφεραν το τρίποντο!

Μια σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος νίκη πέτυχε ο Πιερικός στην Καβάλα, απέναντι στον τοπικό ΑΟΚ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα η οποία θα τον βοηθήσει να μείνει ζωντανός και να φτάσει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Το παιχνίδι διεξήχθη στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα ήταν καλά διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και άν έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ απο αμυντική αδράνεια μόλις στο 7ο λεπτό, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το σκορ και να πάρουν τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Ο Πιερικός δεν είχε μαζί του τον τραυματία Τοπαλίδη, τον τιμωριμένο Εμπουσί και τον άρρωστο Χαντζάρα. Παρόλα αυτά ήξερε τι ζητούσε και πως θα το πάρει στο "Ανθή Καραγιάννη" της Καβάλας. Η τακτική της Κατερινιώτικης ομάδας ήταν καλά δουλεμένη και είχε συγκεκριμένο στόχο, με τον προϋπόθεση να τηρηθούν όσα είπε στους παίκτες του ο έμπειρος τεχνικός της. Οι παίκτες ψυχωμένοι, μια γροθιά μέσα στο γήπεδο, "έβγαλαν" πάθος στο παιχνίδι τους και εξωτερικεύοντας τα τεράστια ψυχικά τους αποθέματα, άν και έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ δε τα παράτησαν, αντέδρασαν και κέρδισαν τόσο τον αντίπαλο τους, όσο και τους 1500 περίπου φίλους των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Κι αυτό έγινε με εξαίρεση την αρχή του παιχνιδιού που οι Κατερινιώτες δεν μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ρίγματα στις γραμμές τους, κινδύνεψαν αρχικά σε φάση που πέρασε ανεκμετάλευτη για τον ΑΟΚ στο 1ο μόλις λεπτό του αγώνα και έμειναν πίσω στο σκορ, όταν στο 7΄ οι αμυντικοί "έχασαν" τον Σταμένκοβιτς και ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων πλάσαρε απο πολύ κοντά τον Τζήμα πετυχαίνοντας το 1-0. 

Απο εκεί και πέρα η ομάδα της Πιερίας, έπαιξε το παιχνίδι της. Έκανε αυτό του ζήτησε ο προπονητής της, δίνοντας μέτρα στο γήπεδο στους Καβαλιώτες και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Ο Πιερικός μπορεί να έδωσε μέτρα αλλά όμως δεν έδωσε χώρους κοντά στην άμυνα του και όσο περισσότερο πλησίαζαν στην περιοχή του Τζήμα οι γηπεδούχοι, τόσο δυσκολότερα πατούσαν μέσα σε αυτήν. Και όποτε γινόταν αυτό, ήταν απο στημένες φάσεις και με κάποια "εύκολα" υπέρ τους σφυρίγματα απο τον διαιτητή που τους έφερνε πιο κοντά στην εστία του Τζήμα.

Στο 22΄σε μια καλά δουλεμένη φάση των παικτών του Πιερικού, ο Ντίνας με πολύ καλό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυρίτση μετά απο εκτέλεση φάουλ του Φωκαΐδη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια και μεταφέροντας πλέον το άγχος στα πόδια των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας. 

Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο οι δυο αντίπαλοι.

Στο 2ο μέρος ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Ζαφειράκης που είχε μπεί λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα σαν αλλαγή στο γήπεδο, δέχθηκε εξαιρετική ασίστ απο τον Παπαδόπουλο και με υποδειγματικό πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Ήταν μια απο τις αντεπιθέσεις που έβγαλε ο Πιερικός στο γήπεδο, με τη διαφορά ότι αυτή κατέληξε στο στόχο της και όπως αποδείχθηκε, έδωσε και το σημαντικότατο τρίποντο στην ομάδα της Πιερίας.

Οι γηπεδούχοι στο υπόλοιπο του αγώνα δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στην εστία του Τζήμα. Γι αυτό και "σήκωσαν" την μπάλα ψηλά, ψάχνοντας με βαθιές σέντρες τον Καϊούμπι, ο οποίος όμως νικήθηκε κατα κράτος απο τους αμυντικούς του Πιερικού.

Στο 87΄ η ομάδα της Κατερίνης κινδύνεψε να ισοφαριστεί, όταν Καϊούμπι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή στη μια και μοναδική φάση που "τρύπησαν" την άμυνα του Πιερικού οι Καβαλιώτες στο 2ο ημίχρονο. Ο Τζήμας όμως ήταν εκεί. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Πιερίας κράτησε στο σκορ στο 1-2 και ο Πιερικός έφυγε με ένα μεγάλο και σημαντικό για τη συνέχεια τρίποντο απο την Καβάλα.

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Τσίκας, Σπάσιτς, Έμπερτ, Αμούρ (71′ Οκάν), Σαμπανίδης, Μπελεβώνης (71′ Μπάουμαν), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Κουκόλης, Μηλιώτης, Γιαλαμίδης, Φωκαΐδης (61′ Ίτσιος), Τόσκας (61′ Κριμιτζάς), Ντίνας (52′ λ.τ Ζαφειράκης), Β. Παπαδόπουλος, Μπουόλι (82′ Κανούλας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου