Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Πιερικός - Θεσπρωτός 0-3 “Προβληματική” Ήττα

 Βαριά ήττα με 3-0 γνώρισε ο Πιερικός χθες από τον Θεσπρωτό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης και σκόρπισε θλίψη και στεναχώρια στους φιλάθλους του, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2.

Οι παίκτες του Βαζάκα χθες δεν ανταποκρίθηκαν στην σπουδαιότητα του παιχνιδιού που είχε χαρακτήρα “τελικού” σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων μιας και παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου “πληρώνοντας” ακριβά το τίμημα με την απρόσμενη ήττα που βάζει τον Πιερικό σε περιπέτειες.

Δεν είχε αρχή και τέλος ο χθεσινός Πιερικός ενω “σχολιάστηκε” δυσμενώς η αντίδραση του Παπαδόπουλου Β. όταν αντικαταστάθηκε απο τον προπονητή που θεώρησε καλό ότι έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα.

Ένας έμπειρος παίκτης δεν πρέπει να δίνει δικαίωμα στους φιλάθλους που χθες πικράθηκαν απο την εμφάνιση της ομάδας πολυ περισσότερο όταν όλοι περιμένουν απο τους αυτούς τους έμπειρους να κάνουν την διαφορά.

Αγωνιστικά ο Πιερικός φάνηκε να παίζει χωρίς τακτική, δεν ήξερε πως να αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό και γενικά προβλημάτισε με την συνολική εικόνα του.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια και το χθεσινό παιχνίδι πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί ώστε ο Πιερικός να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη στον αγώνα που κάνει για την σωτηρία του.

Πρέπει να γυρίσει σελίδα η ομάδα της Κατερίνης και να προχωρήσει προς τα εμπρος χωρίς ταμπού μιας και η ροή του πρωταθλήματος δεν επιτρέπει “πισωγυρίσματα”.

Ο Πιερικός έμεινε στους 15 βαθμούς και τη 15η θέση του πίνακα ενώ ο Θεσπρωτός έφτασε στους 22 βαθμούς και άνοιξε την ψαλίδα στους 6 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Ρότσα αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και έφτασε στην επικράτηση χάρη σε γκολ των Στεργίου στο 48′, Νταλέσιο στο 71′ και Ρομέρο στο 90’+1′ ενώ είχε και δοκάρι με τον Δημητρούλα στο 90’+4′.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στο 21′ κεφαλιά του Μπονίγια, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Τζήμας.

Στο 28′ σουτ του Τοπαλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να προβληματιστεί ο Κίναλης.

Στο 29′ απο λάθος του Ζιώγα ο Κανούλας έκλεψε τη μπάλα και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κίναλη αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος του πέναλτι και αριστερά, έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων, στην πρώτη σημαντική φάση του αγώνα.

Στο 33′ ο Σούνταρ έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Β. Παπαδόπουλο που τροφοδότησε τον Μηλιώτη, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, με τον Κίναλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 38′ σουτ του Ντίνα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 41′ ο Γεωργούσης εκμεταλλεύτηκε πάσα συμπαίκτη του και από τα αριστερά προχώρησε μέσα στην περιοχή του Πιερικού κάνοντας το σουτ, το οποίο έφυγε άουτ.

Στο 45′ μετά από εκτέλεση πλαγίου του σπεσιαλίστα Παντελιάδη, οι Κατερινιώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ζιώγα.

Στο 45’+1′ σουτ του Μπονίγια από αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 47′ σουτ του Γεωργούση μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με τα γόνατα ο Τζήμας.

Στο 48′ ο Στεργίου με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζήμα και έκανε το 0-1 για τον Θεσπρωτό.

Στο 49′ σουτ του Στεργίου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Τζήμα, σε μια φάση που οι Κατερινιώτες διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair play.

Στο 56′ σε αντεπίθεση για τον Θεσπρωτό, ο Ρομέρο εκμεταλλεύτηκε σέντρα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά όμως ο Χαρτσιάς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 60′ πάσα του Τοπαλίδη από δεξιά μέσα στην περιοχή για τον Ζαφειράκη, ο Βαλέντε πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του παίκτη του Πιερικού, παραχωρώντας κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 61′ σουτ του Ζαφειράκη, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κίναλης.

Στο 63′ μετά από σέντρα του Γιαλαμίδη ο Τόσκας από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, όμως ήταν πολύ άστοχη και ο Κίναλης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 65′ ο Γεωργούσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί βαθιά μπαλιά αλλά ο Τζήμας “διάβασε” τη φάση και απομάκρυνε.

Στο 69′ σουτ του Παπαδόπουλου Β. έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 71′ μετά απο σέντρα του Νταλέσιο από αριστερά, ο Μπονίγια με κεφαλιά-δυναμίτη από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Τζήμα και έκανε το 0-2 για τον Θεσπρωτό.

Στο 76′ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Ίτσιου από δεξιά, ο Γιαλαμίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Κίναλη.

Στο 79′ μετά απο καλιτραβηγμένο κτύπημα κόρνερ του Ζαφειράκη από δεξιά, κεφαλιά του Παντελιάδη, η μπάλα λίγο δίπλα από το “παραθυράκι” του Κίναλη.

Στο 86′ σουτ του Λύγκα έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Τζήμας.

Στο 87′ ο Ζαφειράκης ξεμαρκαρίστηκε πολύ σωστά και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε όμως ο Κίναλης.

Στο 90’+1′ σε αντεπίθεση για τον Θεσπρωτό, ο Μπονίγια από αριστερά έβγαλε πάσα στον Ρομέρο που από κοντά εκτέλεσε τον Τζήμα, κάνοντας το 0-3.

Στο 90’+3′ ο Δημητρούλας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Τιν αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μπαΐλης της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας με βοηθούς τους κ.κ Φραγκούλη της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας και Φαλτάκα της ΕΠΣ Γρεβενών ενω 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Τσιάρας της ΕΠΣ Καβάλας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Παντελιάδης (4′), Ντίνας (57′), Τοπαλίδης (64′) και Ίτσιος (70′) του Πιερικού και ο Στεργίου (4′) του Θεσπρωτού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας)

Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Μηλιώτης (48′ Ζαφειράκης), Γιαλαμίδης, Sudar (48′ Ίτσιος), Τόσκας (88′ Κουκόλης), Κανούλας, Παπαδόπουλος Β. (69′ Μπουολί), Ντίνας (88′ Παπαδόπουλος Χ.).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα)

Κίναλης, Γώγος, Στεργίου (78′ Λύγκας), Γκάντσιερ, Νταλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης (63′ Δημητρούλας), Ρομέρο, Μπονίγια, Ραμίρεζ (90’+2′ Ραμίρεζ), Βαλέντε.

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου