Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Pieria Weather - Αρχίζω να πιστεύω οτι μάλλον δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Βόρεια Ελλάδα


 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 

Καλημέρα σε όλους και όλες . Με μεγάλη μου εντυπωση διάβασα το έκτακτο δελτίο το οποίο έχει σταλεί από την Ε.Μ.Υ (Εθνικη Μετεωρολογική Υπηρεσία )προς τους δήμους που θα δεχθούν έντονα φαινόμενα προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα .

Στις περιοχές των έντονων χιονοπτώσεων για το Σάββατο και την Κυριακή συγκαταλέγονται και οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας(!!!!).Ο καθένας μπορεί να το διαβάσει στην εικόνα που θα παραθέσω  και να βγάλει τα συμπεράσματα του .Μετά την γενικόλογη πρόγνωση που είχε βγει στην προηγούμενη κακοκαιρία (Διομιδης) για την Βόρεια Ελλάδα και διαβάζοντας και αυτή την πρόγνωση αρχίζω να πιστεύω οτι μάλλον δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Βόρεια Ελλάδα .

🥶🥶Όσον αφορά την πραγματική εξέλιξη της κακοκαιριας για Την Μακεδονία το μονο πράγμα που θα χρειαστεί προσοχή είναι το ψύχος το οποίο ήρθε για να μείνει αρκετές μέρες .Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές . 

❄️Όσον αφορά τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα στους Νόμους Πιερίας ,Χαλκιδικής ,Στα δυτικά τμήματα του Νόμου Πέλλας και Ημαθίας Μικρή πιθανότητα για ασθενείς  χιονοπτώσεις  μικρής έντασης και πρόσκαιρου χαρακτήρα το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ακόμα και σε πεδινές περιοχές .Τα φαινόμενα αναμένεται πολύ γρήγορα να σταματήσουν και ο καιρός να βελτιωθεί .Σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα .Σύντομο πέρασμα χιονοπτώσεων αναμένεται να έχει και η Δυτική Μακεδονία . Απο το Σάββατο στην Βόρεια Ελλάδα το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι το ψύχος .

••Έντονα φαινόμενα κατά την διάρκεια του ΣΚ αναμένονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα .Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν ακόμα και σε πεδινες περιοχές οι οποίες κατά την διάρκεια του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους έντονες στην Θεσσαλία ,Την Εύβοια ,και την Στερεά Ελλάδα ,συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής .

Δεύτερη Φάση Κακοκαιρίας 

Σας είχαμε ενημερώσει ότι συνήθως σε παρόμοιες διαταραχές είναι πιθανό να δημιουργηθούν νέα συστήματα τα οποία θα δημιουργήσουν έναν νέο κύκλο φαινομένων .Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα συμβεί την Δευτέρα με κυρία χαρακτηριστικά την συνέχιση του ψύχους στην Βόρεια Ελλάδα και τις πυκνές χιονοπτώσεις στην Νότια Και Ανατολική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη .Το Δεύτερο κύμα κακοκαιριας φαίνεται να είναι πιο ισχυρό από το πρώτο .Η Βόρεια Ελλάδα εκτός απροόπτου δεν αναμένεται να έχει φαινόμενα .

Λαγδάρης Βασίλης 

Pieria Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου