Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Επιβλητικό πέρασμα από τη Νεοκαισάρεια ο Δίας με σόου Κυπαρίσση

Με τον Αλέξανδρο Κυπαρίσση να δίνει ένα προσωπικό ρεσιτάλ σκοράροντας πέντε φορές, ο Δίας Δίου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στη Νεοκαισάρεια επικρατώντας με το εμφατικό 0-5 απέναντι στον Αχιλλέα σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέφυγε τα λάθη, δεν άφησε τον αντίπαλο να γίνει απειλητικός, ενώ και στο μπροστινό μέρος του γηπέδου έκανε άριστα τη δουλειά της, με τους ποδοσφαιριστές μας να συνεργάζονται αρμονικά στην επίθεση, τον Μανίκα να έχει δύο ασίστ και τον Κυπαρίσση να πιστοποιεί με τον πλέον τρανταχτό τρόπο την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος, σκαρφαλώνοντας πλέον στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ σε 15 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Ο Δίας δεν είχε στη διάθεσή του σήμερα τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Σαρπότα ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, με τον Παναγιώτη Καλουσίδη να αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Η ομάδα μας με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 31 βαθμούς στο πρωτάθλημα και εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ από την άλλη ο γηπεδούχος Αχιλλέας παρέμεινε στους 7 βαθμούς και κατέχει πλέον την 13η θέση όντας στο -4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Επόμενη αναμέτρηση για το Δία Δίου την επόμενη Κυριακή (30/1- 15:00) στον Πλαταμώνα κόντρα στην Ακαδημία για την 16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Στο 10ο λεπτό ο Δίας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Λαζαρίδη να βρίσκει με υπέροχη διαγώνια μπαλιά 40 μέτρων τον Νίκο Καραμήτρο στα δεξιά, εκείνος κοντρόλαρε και σούταρε με δύναμη με τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

Στο 14’ η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στη συνάντηση με τον Μανίκα να σουτάρει, τη μπάλα να κοντράρει στον αμυντικό και να στρώνεται στον Κυπαρίσση στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο οποίος από εκείνο το σημείο με έξοχο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας για το 0-1.

Στο 25’ ο Αχιλλέας απάντησε με μία σημαντική ευκαιρία όταν ο Ζιάκας βρέθηκε αμαρκάριστος λίγο έξω από την περιοχή και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 29’ ο Κυπαρίσσης με σέντρα σουτ από τα αριστερά τροφοδότησε τον Νίκο Καραμήτρο αλλά το πλασέ του νεαρού εξτρέμ στην κίνηση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 37’ ο Μανίκας έπιασε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ από την αριστερή πλευρά με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα γκολποστ.

Στο 40’ η ομάδα μας διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Καραμήτρος βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μανίκα στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος προτίμησε αντί να τελειώσει μόνος τη φάση να πασάρει στον Κυπαρίσση, με τον φορ του Δία να κοντρολάρει, να προσποιείται τον αμυντικό και να πλασάρει ψύχραιμα για το 0-2.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δίας καθάρισε οριστικά με την υπόθεση νίκη, με τον Ηλία Μανίκα να σερβίρει στον Κυπαρίσση εντός περιοχής και τον 20χρονο επιθετικό να πλασάρει έξοχα στη γωνιά πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Στο 60’ οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν ξανά με τον Κυπαρίσση όμως αυτή τη φορά να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Αμβροσιάδη ο οποίος έσωσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 65ο λεπτό ο επιθετικός του Δία πέτυχε καρέ τερμάτων όταν δέχθηκε τη πάσα στο ύψος του πέναλτι «σπάζοντας» το οφσάιντ και με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-4.

Στο 83’ έκλεισε ο χορός των τερμάτων, με τον Χρήστο Καραθάνο να εξαπολύει δυνατό δεξί σουτ από απόσταση, τον Αμβροσιάδη να αποκρούει και τον Κυπαρίσση να σκοράρει στην επαναφορά για το 0-5 ολοκληρώνοντας ένα σπουδαίο και αξιοσημείωτο επίτευγμα!

Μάλιστα στο 87’ έφτασε μία ανάσα και από ένα έκτο γκολ, αλλά το σουτ του από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ.Σκαμπαρδώνης με α’ βοηθό τον κ. Βρούζο και β’ βοηθό την κα. Κουρινιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Θάνος Γεωργιάδης):Αμβροσιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Κατσαμάγκας, Ι. Καραγκούνης, Σιαμάγκας, Ευθυμιάδης (46’ Τσεντίδης), Υφαντής, Ζιάκας (83’ Δημητρίου), Λαράκου (17’ Γκούτζας), Γαβρίδης (66’ Χαραλαμπίδης), Π.Καραγκούνης (80’ Μπαμπούλης).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Καλουσίδης):Παπανικολάου (80’ Α.Καραίσκος), Λαζαρίδης (58’ Ζαβαντίας), Αλεξανδρίδης (80’ Τσαούσης), Καλουσίδης, Πείδης, Ν.Καραμήτρος, Χ.Καραθάνος,Καρανικόλας (80’ Αμανατίδης), Κυπαρίσσης, Παγωνίδης, Μανίκας (72’ Συρανίδης).

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου