Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Βαζάκας: Ο Πιερικός πρέπει να ξαναγυρίσει στην Α’ Εθνική

Δηλώσεις για το παιχνίδι των Σερρών έκανε ο Γιώργος Βαζάκας, μετά το ισόπαλο 1-1 του Πιερικού με τον Πανσερραϊκό. Δείτε τι δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός:

"Το αποτέλεσμα είναι θετικό για τον Πιερικό γιατί σε αυτή την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες όλοι κοιτάνε τους βαθμούς. Ο Πιερικός έκανε “τζάμπα ήττα” από τον Ολυμπιακό Β’ γιατί εκεί είχε 25 τελικές φάσεις, 2 δοκάρια αλλά έχασε το παιχνίδι, σήμερα ήταν καλύτερος ο Πανσερραϊκός από εμάς αλλά πήραμε βαθμό.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Πολλές φορές αναρωτιέσαι γιατί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δε μπορούμε να πούμε ότι για να πάρεις έναν βαθμό δεν πάλεψες. Τα παιδιά πάλεψαν. Ο Πανσερραϊκός στο α’ μέρος είχε τον αέρα, πίεσε, δεν είχε τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. 

Έγινε ένα πέναλτι που ήταν “τραβηγμένο”, απ’ ότι μου είπαν αυτοί που το είδαν, δεν υπήρχε πέναλτι. Έτσι μπήκε ο Πανσερραϊκός στο παιχνίδι γιατί μέχρι τότε ναι μεν εμείς ήμασταν ακίνδυνοι επιθετικά αλλά δεν υπήρχαν οι μεγάλες φάσεις από πλευράς Πανσερραϊκού για να προηγηθεί.

Στο β’ μέρος έγινε ένα παιχνίδι “γραν κινιόλ”. Είχαμε υπέρ μας τον αέρα, αλλάξαμε τη διάταξη, από 4-4-2 το γύρισα σε 4-3-3, κάναμε τις φάσεις, πετύχαμε το γκολ, μπορούσαμε κι άλλο γκολ αλλά αυτός που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ήταν ο Πανσερραϊκός. Γι’ αυτό λέμε ότι το παιχνίδι από ένα σημείο μετά το 1-1 ήταν “ρωσική ρουλέτα”. Ο Πανσερραϊκός ανέβηκε ψηλά, υπήρξαν χώροι που προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε, είχαμε από πριν ένα δοκάρι, είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να το πάρουμε το ματς. Ο Πανσερραϊκός από το 90′ έως το 90’+5′ είχε τρεις – τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Στατιστικά θεωρώ ότι ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος αλλά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία.

Τι να περιμένουμε από τον Πιερικό με τον Γιώργο Βαζάκα στην τεχνική ηγεσία;

Θα σας μιλήσω ειλικρινά γιατί ξεκίνησα επαγγελματικά με τον Πιερικό και έχω άλλο δέσιμο – ήταν η πρώτη ομάδα μου και μετά πήγα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στον Πιερικό ήλθα το 2007-2008 όταν πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική. Ο Πιερικός αυτός που “χτίζεται” τώρα από τη διοίκηση Νατσιάβα με τον δήμαρχο Κουκοδήμο δεν έχει να ζηλέψει κάτι από καμία ομάδα όσον αφορά στην οργάνωση. Έχουν τα γήπεδα, δε λείπει τίποτε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σίγουρα, τα παλιά χρέη οδήγησαν τη διοίκηση σε συνδυασμό με την έλλειψη αδειοδότησης να πάρει μικρά παιδιά και η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι σαν Πιερικός για να μπει σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Έγιναν κάποιες κινήσεις, ενισχύθηκε η ομάδα, θε ενισχυθούμε πιστεύω με άλλους δύο παίκτες. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής και τη νέα χρονιά θα μπορούμε να θέσουμε έναν στόχο πιο υψηλό γιατί ο Πιερικός πρέπει να ξαναγυρίσει στην Α’ Εθνική."

www.mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου