Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχονται πυκνότερες μπόρες χιονιού σε όλη την Ελλάδα»

Κατά τη διάρκεια των επομένων ωρών θα διατηρηθούν οι μπόρες χιονιού στις περιοχές όπου σημειώθηκαν και την Δευτέρα και μάλιστα θα γίνουν περισσότερες και αρκετά πιο πυκνές κυρίως στα νότια νησιωτικά τμήματα, αναφέρει στην πρόγνωση του για τον καιρό ο Σάκης Αρανούτογλου.

Αναλυτικότερα η Κρήτη ειδικά φαίνεται να δέχεται πιο πυκνές χιονοπτώσεις τα επόμενο 24ωρο, τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού οι οποίες θα εντοπίζονται συχνότερα σε περιοχές με μεγαλύτερα υψόμετρα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγαλύτερα ανοίγματα που δεν θα χιονίζει ιδιαίτερα.

Από το μεσημέρι και μετά οι όποιες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ανατολικά τμήματα του νομού ενώ στην υπόλοιπη Αττική θα αρχίσει να βγαίνει ήλιος.

Τη νύχτα θα επικρατήσουν τοπικά μόνο λίγα σύννεφα.

Βοριάς στα ανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι έως 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει λιακάδα από το πρωί με κάποιες τοπικές συννεφιές αραιές κατά βάση και πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα θα έχουμε ξαστεριά. Ο άνεμος θα είναι βόρειος στα 5 με 6 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -3 έως τους 5 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γύρω από αυτή η θερμοκρασία θα είναι 7 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

www.metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου