Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Ελπίς : Έκτακτο δελτίο καιρού

 Χιόνια ακόμη και στα πεδινά, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει, τις επόμενες μέρες, η νέα κακοκαιρία που θα “χτυπήσει” τη χώρα και η οποία ονομάστηκε “Ελπίς”. Ήδη, η ΕΜΥ εξέδωσε, από το μεσημέρι της Πέμπτης (20.01.2021), έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει από το Σάββατο (22.01.2022). Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα έρθει τη Δευτέρα και θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο!

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Ελπίς θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές καθώς και στα νησιά του Αιγαίου. Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ θα σαρώσουν το Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό της ψυχρής εισβολής που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι πως από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου! Σε περιοχές, επίσης, ο παγετός θα είναι ολικός!

Η επέλαση του χιονιά θα ξεκινήσει από Μακεδονία και Θράκη, όπου θα χιονίσει ακόμη και σε πεδινές περιοχές και βαθμιαία θα επεκταθεί σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Από το βράδυ του Σαββάτου θα αρχίσει να χιονίζει σε όλο το Αιγαίο.

Τη Δευτέρα, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου