Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Τσιτσιπάς "άδειασε" τον Τζόκοβιτς - Απέλασαν τον Σέρβο οι Αυστραλοί

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και για την υπόθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του Σέρβου. Ο Έλληνας τενίστας προσαρμόστηκε με τους κανόνες του Australian Open και εμβολιάστηκε ώστε να δώσει το παρών στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα grand slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα του, ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που ορισμένοι το αντιμετωπίζουν ως ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα».

www.metrosport.gr

Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς

Τα δεδομένα που υπάρχουν για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία και ο τριετής αποκλεισμός εισόδου στη χώρα.

Το πρωί της Παρασκευής πάρθηκε η απόφαση που όλοι λίγο έως πολύ περίμεναν. Η visa του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας και η απέλασή του από την χώρα είναι δεδομένη.

Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης του τένις θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη χώρα αν και θεωρείται δεδομένο ότι η πλευρά του θα ασκήσει έφεση έχοντας περισσότερο ως στόχο ο Σέρβος να αποφύγει τον τριετή αποκλεισμό εισόδου από τη χώρα.

Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Τα δεδομένα στην υπόθεση είναι συγκεκριμένα. Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε θέσει ως ξεκάθαρο όρο για όλους όσους παίρνουν visa εισόδου στη χώρα να έχουν εμβολιαστεί.

Ο Σέρβος από την πλευρά είχε ήταν από τους αθλητές που είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σχετικά με τον εμβολιασμό και τον κορονοϊό γενικότερα κάτι που έδειχνε εδώ και καιρό πως δεν πρόκειται να μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Έτσι, οι διοργανωτές του Australian Open αποφάσισαν να του δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής μέσα από ιατρική εξαίρεση, αφού ο Σέρβος παρουσίασε έγγραφο το οποίο έδειχνε πως είχε νοσήσει από κορονοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για τις συνοριοφυλακές Αρχές κατά την άφιξή του πριν από περίπου μια εβδομάδα στην Αυστραλία και εκεί ξεκίνησε το μπλέξιμο για τον Σέρβο. Την περασμένη Δευτέρα (10/01) ο Νόλε πήρε μια πρώτη νίκη στα δικαστήρια ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτή δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στην Αυστραλία.

Η κίνηση μεταμέλειας δεν ήταν αρκετή

Κάπως έτσι φτάσαμε έως την περασμένη Τετάρτη (12/01) όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε σε κίνηση μεταμέλειας αναγνωρίζοντας τα λάθη του.

Ο Σέρβος υποστηρίζει ότι έμαθε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μετά την εκδήλωση που βρέθηκε για τα παιδιά στις 17 Δεκεμβρίου, ωστόσο παραδέχεται ότι έσπασε εν γνώσει του την καραντίνα όταν παραχώρησε συνέντευξη στην "L'Equipe" στις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος, σχετικά με το λάθος στην αίτησή για το αν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 15 ημέρες, αναφέρει ότι δεν συμπλήρωσε αυτός την αίτηση, αλλά οι συνοδοί του, οι οποίοι και απολογήθηκαν.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να πείσει τους Αυστραλούς να κάνουν τα στραβά μάτια με την περίπτωσή του και έτσι φτάσαμε στην απόφαση της ακύρωσης της άδειας εισόδου στη χώρα.

Θυμίζουμε πως το Australian Open αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου