Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Πιερικός - Απόλλων Πόντου 1-0 Τρίποντο χρυσάφι

Νίκησε χθες ο Πιερικός με 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και ανέβηκε βαθμολογικά πιάνοντας τους 13 βαθμούς στον Α’ όμιλο της SUPER LEAGUE 2.

Η ομάδα του Βαζάκα διαχειρίστηκε το προβάδισμα που απέκτησε από νωρίς και έφτασε στην επικράτηση, απέναντι σε έναν Απόλλωνα Πόντου που είχε καλά διαστήματα απόδοσης στην επανάληψη.

Πέραν του γκολ, οι Κατερινιώτες είχαν καλές στιγμές με τους Ζαφειράκη στο 18′ και Ίτσιο στο 78′ ενώ οι Καλαμαριώτες είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Σουντουρά και Ενομό.

Με τη νίκη ο Πιερικός έφτασε τους 13 βαθμούς σε 13 αγώνες ξεπερνώντας τους Καλαμαριώτες που έμειναν στους 12 βαθμούς σε 12 αγώνες.

Ο Πιερικός είναι 10ος, ισοβαθμώντας με τα Τρίκαλα (εχουν 11 αγώνες) και απέχει 2 βαθμούς από τον 13ο Πανσερραϊκό που είναι σε θέση υποβιβασμού τη δεδομένη στιγμή (ο ΠΑΟΚ Β’ δεν υποβιβάζεται) και με τον οποίο κοντράρεται την Τετάρτη, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, στις Σέρρες.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στο 3′ o Παπαδόπουλος δέχτηκε τη μπάλα από τον Κανούλα και με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πίτκα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Κατερίνης.

Στο 18′ σέντρα του Παπαδόπουλου από δεξιά, ο Ζαφειράκης στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Πίτκα.

Στο 20′ σουτ του Εσαλό έξω από την περιοχή, μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Τζήμας.

Στο 38′ ο Ενομό πάσαρε στον Αμαραντίδη που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 55′ ο Ενομό έκανε τη σέντρα έξω από την περιοχή και αριστερά και ο Σουντουρά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Τζήμα.

Στο 58′ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Αμαραντίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ όμως ο Τζήμας μπλόκαρε.

Στο 65′ μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Καλογέρης έπιασε την πρώτη κεφαλιά – πάσα για τον Μαλουμαντσοκό που έκανε νέα κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 66′ σουτ του Σουντουρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 68′ σε αντεπίθεση για τον Πιερικό ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ανακόπηκε από τον διαιτητή που του καταλόγισε επιθετικό φάουλ, σε μια φάση στην οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να απειληθεί η εστία του Πίτκα.

Στο 71′ ο Τόσκας έβγαλε πάσα για τον Παπαδόπουλο αλλά τελευταία στιγμή έκοψε σε κόρνερ ο Αμαραντίδης.

Στο 74′ σουτ του Σουντουρά από το ημικύκλιο της περιοχής του Πιερικού, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Τζήμα.

Στο 78′ ο Ίτσιος έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή αλλά με τον εκτός θέσης Πίτκα αντί να σουτάρει δυνατά στο ανυπεράσπιστο τέρμα προτίμησε να κάνε ψηλοκρεμαστό πλασέ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 88′ ωραίος συνδυασμός για τον Απόλλωνα με τελικό αποδέκτη τον Ενομό που έκανε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής και αριστερά όμως ο Τζήμας απέκρουσε.

Στο 90’+1′ σουτ του Λουφάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Τζήμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσσης με βοηθούς τους Λιόνο και Διαμαντή ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μπούμπας, όλοι τους της ΕΠΣ Ηπείρου.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Χαρτσιάς (41′), Εμπουσί (45′), Ίτσιος (61′), Τόσκας 63′, Χαντζάρας 79′ και Τοπαλίδης 87′ για τον Πιερικό και οι Αμαραντίδης (13′) και Essouma (90’+3′) για τον Απόλλωνα Πόντου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας)

Τζήμας, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Τόσκας, Γιαλαμίδης, Eboussi, Sudar (57′ Ίτσιος), Κανούλας (76′ Bouoli), Χαντζάρας (90’+2′ Κριμιτζάς), Παπαδόπουλος, Ζαφειράκης (57′ Μηλιώτης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης)

Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Malumandsoko, Sountoura, Nnomo, Aboudou (73′ Λουφάκης), Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Elle Essouma, Esalo Brian Guy.

Τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής(εξ αναβολής)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

ΠΑΟΚ Β’ – Νίκη Βόλου

ΑΟ Τρίκαλα – Αλμωπός Αριδαίας

ΑΕΛ – Καβάλα

Απόλλων Λάρισας – Θεσπρωτός

Ολυμπιακός Β’ – ΑΟ Ξάνθη

Πανσερραϊκός – Πιερικός

ΠΟ Τρίγλια – Αναγέννηση Καρδίτσας

ΝΠΣ Βέροια – Απόλλων Πόντου

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου