Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Παρουσίαση βασικών γνώσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, στην εταιρία RAVAGO KATERINI S.A. – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική παρουσίαση βασικών γνώσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ), στα διοικητικά στελέχη και το προσωπικό της «RAVAGO KATERINI S.A.», εταιρίας του Ομίλου RAVAGO, που στην Κατερίνη δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων εξηλασμένης πολυστερίνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΕΛ.Γ.Α. - Υποβολή Δηλώσεων Ζημίας για τις Πυρκαγιές 2021

 

Οι πρόσφατες πυρκαγιές έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους παραγωγούς της χώρας. 

Ο ΕΛ.Γ.Α. με ευαισθησία και υπευθυνότητα στον τομέα των αρμοδιοτήτων του (ασφάλιση φυτικής παραγωγής, ζωικού κεφαλαίου και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις), ενημερώνει τους πυρόπληκτους παραγωγούς για μια σειρά μέτρων τα οποία αποφάσισε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να διευκολυνθούν στις υποβολές δηλώσεων, αμέσως μετά τις αναγγελίες ζημιάς:

Έρχονται βροχές και καταιγίδες με ανέμους έως 7 μποφόρ - Πού θα ανέβει η θερμοκρασία στους 37 βαθμούς

 

Βροχερός ο καιρός σήμερα, Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ωστόσο, δεν θα λείψουν και τα διαστήματα καλοκαιρίας.

Κατά 66% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι μέσα σε ένα μήνα - Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένος ο δείκτης θετικότητας

 

Αυξημένος ο δείκτης θετικότητας κυρίως στα νησιά - Πιέζεται ξανά το σύστημα υγείας - Πάνω από 2% το ποσοστό θετικότητας σε πέντε ηπειρωτικές περιοχές

Πιερικός - Πανσερραϊκός σήμερα στον Σβορώνο (6.15 μ.μ.)


Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα  

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς και μαθητές

 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ είναι εθελοντική ομάδα, ποδηλατούν και προσφέρουν

 ΕΛ.Π.ΠΙ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ»

«Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. Η ελευθερία στηρίζεται στην γενναιότητα..» … απόσπασμα απο  τον λόγο "Περικλέους Επιτάφιος".