Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Κοντά στην ομάδα ο Δήμαρχος! Η αποστολή για Θεσπρωτό

 

Με όπλο την καλή ψυχολογία από την εντός έδρας νίκη με τον Πανσερραϊκό, αναχωρεί σήμερα Σάββατο 15/5 ο Πιερικός για την Ηγουμενίτσα. Η ομάδα της Πιερίας θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής και αύριο Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Θεσπρωτό στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Football League (16/5, 17.00΄).

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

 

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 16 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής με τις αλλαγές που ισχύουν από σήμερα.

Τοπικές βροχές, πτώση θερμοκρασίας σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου 2021

 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου 2021. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- Ζητείται ηλεκτροσυγκολλητής!

Απο την επιχείρηση ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ
Ζητείται ηλεκτροσυγκολλητής!

Τηλ. επικοινωνίας:
6977 667 026

Η Μάχη του Πλαταμώνα 15 – 16 Απριλίου 1941: Ένας τόπος μνήμης. Το μοναχικό 21ο Τάγμα Νέας Ζηλανδίας απέναντι στα Γερμανικά άρματα

 

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τέχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π. Ε. Πιερίας.

Αυτό το άρθρο αφιερώνετε στα ογδόντα χρόνια από τη «Μάχη του Πλαταμώνα» που συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, Απρίλιος του 1941.

Όπου ένα μοναχικό Τάγμα της Νέας Ζηλανδίας (21ο) υπερασπιστικέ εκείνη την εποχή, την κορυφογραμμή από την σήραγγά του τραίνου στην άκρη της ακτής κάτω από το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα μέχρι τον Παλαιό ‘Άγιο Παντελεήμονα έναντι στα σιδηρόφρακτα ναζιστικά στρατεύματα. Έχει ως σκοπό να παρουσιάσει πληρέστερα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε εκείνη την μάχη όπου οι Γερμανοί εισβολείς σφυροκοπούσαν για δύο σχεδόν μέρες το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα.

Πολωνοί φοιτητές Κτηνιατρικής, επισκέφτηκαν το Δημ. Κυνοκομείο Κατερίνης

 

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ERASMUS +»

Διπλώματα παρακολούθησης μαθημάτων απονεμήθηκαν σε φοιτήτριες και φοιτητές Κτηνιατρικής από την Πολωνία, στο πλαίσιο δεκαπενθήμερου σεμιναρίου του προγράμματος «Erasmus+» που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. 

Απάντηση σε Δημοτικό Σύμβουλο για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Κατερίνης παρακολουθείται νυχθημερόν τόσο από τους υπεύθυνους μηχανικούς  του Σταθμού όσο και από τους εργολάβους συντήρησης και  λειτουργίας του έργου.

Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Σε καθαρισμό του πυθμένα και των πρανών της συλλεκτήριας τάφρου του Λιτοχώρου, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.