Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κλιματική αλλαγή: Τροπικές νύχτες σε Θεσσαλονίκη, ξηρασία σε Πιερία, πλημμύρες σε Πέλλα και Ημαθία τις επόμενες δεκαετίες

 

Η Πιερία και η Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες δεκαετίες το μεγαλύτερο πρόβλημα ξηρασίας στην Κεντρική Μακεδονία ενώ από πλημμύρες θα κινδυνεύσουν η Πέλλα και η Ημαθία. Η περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης θα είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς και τη μεγαλύτερη μείωση βροχόπτωσης θα καταγράψουν οι νομοί Πέλλας και Σερρών.

Υπογραφή σύμβασης του έργου “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ” από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τη σύμβαση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ» , υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Π.Δ.Ε - Εθνικοί πόροι για την περίοδο 2020-2021-20

Στην Κατερίνη το Ευρωπαϊκό & Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Παίδων - Εφήβων & Νεανίδων – Κορασίδων

- Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κατερίνης στελεχών της Παγκόσμιας & Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

Στελέχη της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης στην άμμο, υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Έναρξη Εγγραφών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, για την περίοδο Σεπτέμβριος 2021-Ιούλιος 2022

 Από τη Διεύθυνση του Ο.Π.Π.Α.Π., ανακοινώνεται ότι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική  περίοδο 2021 – 2021,  από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στις παρακάτω διευθύνσεις:

Θλίψη και πένθος - Έφυγε απο τη ζωή ο συνταξιούχος λιμενικός Γιώργος Δουλιάκας

 Θλίψη και πένθος προξένησε η είδηση της απώλειας του Γιώργου Δουλιάκα σε συγγενείς και φίλους του συνταξιούχου λιμενικού που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στις περιοχές τις οποίες υπηρέτησε στο Λιμενικό Σώμα.

Πιερία: Ξεχασμένος σιδηροδρομικός σταθμός και 7 βαγόνια μετατρέπονται σε οικολογική τουριστική μονάδα (εικόνες-βίντεο)

 Ζωή σ’ έναν σιδηροδρομικό σταθμό που «σίγησε» πριν από 20 χρόνια φιλοδοξεί να δώσει μια ομάδα ανθρώπων στην Πιερία, βάζοντας ξανά στις… ράγες την κίνηση στη στάση «Αλυκή», με στόχο τη δημιουργία τουριστικής μονάδας με ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με γκολ του δικού μας Νίκου Αντωνιάδη απέσπασε ισοπαλία η ομάδα του νησιού της Ζακύνθου! (βίντεο)

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο “καπετάν Βασίλης” μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος γνώρισε ο ΑΟ Διαβολιτσίου που παραχώρησε 1-1 στον Εθνικό Σκουλικάδου, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική στον 90 όμιλο της Γ’ Εθνικής.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - Ευχετήριο μήνυμα

 Το Δ.Σ. του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ εύχεται τον ποδοσφαιριστή μας ΦΙΡΙΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ , να του ζήσει το υγιέστατο αγοράκι , που έφερε στον κόσμο  η σύζυγος του ΒΑΣΙΑ .

Για το Δ.Σ.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εικαστικές πρωτοβουλίες

  Το ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα του εικαστικού Χρήστου Δέλλα εκφράστηκε με δύο απλές και συνάμα δημιουργικές πρωτοβουλίες, διανθίζοντας καλαίσθητα μια από τις γωνιές του Δημοτικού Κήπου Κατερίνης και συγκεκριμένα επί της οδού Μητροπόλεως. 

Εκπαιδευτής Ενηλίκων - Δικαίωμα συμμετοχής

 

ΓΙΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς. Εργαζόμενοι και άνεργοι λοιπόν αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση – ειδίκευσή τους στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτικών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους.

Πρόσκληση για τη συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης στον Δήμο Κατερίνης

 

Στην συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης προχωρά ο Δήμος Κατερίνης. Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη επιτροπή διαδραματίζει συμβουλευτικό ρόλο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συγκροτείται από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του Δήμου, καθώς και από δημότες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ενεργά σ’ αυτήν. Η θητεία της διαρκεί όσο και η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.