Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Στη 2η θέση του πρωταθλήματος ο Δίας Δίου, 3-2 με ανατροπή τον Θερμαϊκό Κορινού

 Έπειτα από μία συναρπαστική αναμέτρηση που είχε ένταση, πέντε γκολ και τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, ο Δίας Δίου παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε τελικά με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο να κάμψει την αντίσταση του ΘερμαϊκούΚορινού με 3-2 στο γήπεδο του Δίου σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας, πετυχαίνοντας την τρίτη διαδοχική του νίκη και σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έσπασαν καρδιές μέχρι το φινάλε, με την ομάδα μας να είναι το απόλυτο αφεντικό του ματς στο πρώτο μέρος, μένοντας πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 11’ και σπαταλώντας στη συνέχεια τρεις κλασικές ευκαιρίες για να αποκαταστήσει την τάξη μέχρι την ανάπαυλα. 

Τελικά στο δεύτερο 45λεπτο η μπάλα δικαίωσε το Δία ο οποίος αφού ισοφάρισε αρχικά με τον Λαζαρίδη στο 48’ μένοντας στη συνέχεια και πάλι πίσω στο σκορ από αμυντικό λάθος, κατάφερε με πείσμα, υπομονή στο παιχνίδι του και αποφασιστικότητα να φέρει την παρτίδα ξανά στα ίσα με τον Ευαγγελόπουλο στο 63’ και να φτάσει στην ολική ανατροπή με τον Κυπαρίσση στο 70’.  

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα έπαιξε μυαλωμένα και κυνικά, δεν επέτρεψε ξανά στον αντίπαλό της να γίνει απειλητικός όπως ήταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και πανηγύρισε στο φινάλε μία δίκαιη και σπουδαία - βάσει των δυσκολιών της αναμέτρησης- νίκη.

Με αυτό το τρίποντο ο Δίας εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της ΠΑΕ Ποντίων αναρριχήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον απολογισμό 23 βαθμούς με ρεκόρ 7-2-1.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την προσεχή Τετάρτη (8/12- 15:00) κόντρα στην ΠΑΕ Ποντίων στο «Θεόδωρος Παπαδόπουλος» στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης για την 11η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Στο 9ο λεπτό της συνάντησης η ομάδα μας απείλησε για πρώτη φορά με το Μανίκα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ύστερα από λάθος της άμυνας του Θερμαϊκού, σουτάροντας με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και κόντρα στο «μομέντουμ» του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι με τον Παπανικολάου να κάνει άστοχη έξοδο βρίσκοντας με το δεξί του χέρι τον επιτιθέμενο του Θερμαϊκού, με τον διαιτητή του αγώνα Μέγα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.

Ο Παρδάλης ευστόχησε από τα 11 βήματα, πλασάροντας στο κέντρο της εστίας για το 0-1.

Στη συνέχεια του ματς ο Δίας Δίου ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του φτάνοντας τρεις φορές μία ανάσα από την ισοφάριση.

Στο 14’ ο Ν.Καραμήτρος με ατομική ενέργεια από την αριστερή πλευρά, έσπασε τη μπάλα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής εκεί που ήταν ο Κυπαρίσσης, με τον επιθετικό του Δία να σουτάρει με το αριστερό και τη μπάλα να περνά ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 22’ μετά από σέντρα του Ευαγγελόπουλου, ο Νίκου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τους παίκτες του Δία να προσπαθούν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως να κάνει κάποιος επαφή με τη μπάλα, με εκείνη να καταλήγει εκτός εστίας.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στην κόντρα αλλά ο Παπανικολάου με τρομερή επέμβαση σταμάτησε το δεξί πλασέ του Πιατίδη.

Στο 35’ ύστερα από οργανωμένη επίθεση των παικτών του Σαρπότα, ο Μανίκας έστρωσε ιδανικά τη μπάλα στον Καρανικόλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το τελείωμα του νεαρού δεν ήταν καλό με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ο Δίας πήρε αυτό που δικαιούνταν από το παιχνίδι βάσει της εικόνας του στο πρώτο μέρος, όταν στο 48’ ο Ευαγγελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ με φάλτσα προς την εστία, με τον Λαζαρίδη να διεκδικεί την κεφαλιά μαζί με τον αμυνόμενο του Θερμαϊκού και εκείνη να περνά την τελική γραμμή για το 1-1.

Στο 58’ η ομάδα του Κορινού και πάλι κόντρα στην ροή του ματς πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και τεράστιο κενό στην άμυνα του Δία, ο Κ.Καραμανώλας πάσαρε στον Παρδάλη και εκείνος με αριστερό πλασέ από θέση τετ-α-τετ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-2.

Η απάντηση του Δία ήταν άμεση καθώς στο 63’ ο Μανίκαςαπό τη δεξιά πλευρά γύρισε τη μπάλα προς την καρδιά της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Ευαγγελόπουλος με κοντινή προβολή με το αριστερό έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Η ολική ανατροπή για την ομάδα μας ήρθε στο 70ο λεπτό μετά από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Θερμαϊκού, Μπικιαρόπουλου ο οποίος δε μπόρεσε να απομακρύνει με τον Κυπαρίσση να επωφελείται από τη φάση, να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει με το αριστερό στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 3-2. Με αυτό το τέρμα ο 20χρονος στράικερ του Δία έφτασε τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.


Στο 76’ ο Αράπης με ωραία μεταβίβαση βρήκε τον Κυπαρίσση, με τον τελευταίο να πιάνει δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής το οποίο πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια του ματς, οι παίκτες του Παναγιώτη Σαρπότα έπαιξαν έξυπνα και διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, κράτησαν τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του Παπανικολάου στο μεγαλύτερο διάστημα του εναπομένοντα χρόνου και κατάφεραν με πολύ κόπο και ιδρώτα να φτάσουν επάξια σε μία ακόμη επιτυχία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό την κα. Β.Τσικλητάρη και β’ βοηθό την κα. Δ. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Νίκου, Πείδης (89’ Ν.Καραθάνος), Χ.Καραθάνος, Καρανικόλας (61’ Συρανίδης), Ν.Καραμήτρος (61’ Αλεξανδρίδης), Κυπαρίσσης (89’ Ζαβαντίας), Παγωνίδης, Μανίκας (74’ Αράπης).

ΘερμαϊκόςΚορινού (Ηλίας Τζιώκας): Μπικιαρόπουλος, Ε.Καραμανώλας (46’ Γεσίπι), Σαμαλής (66’ Κατσαμάγκας), Αντωνιάδης, Κέλο (55’ Β.Κατσούλης),Αγγελάτος, Πιατίδης, Α.Κατσούλης, Ζουκάν (85’ Καραχαλίδης),Παρδάλης, Κ.Καραμανώλας

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου