Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Σε τροχιά υλοποίησης το 1οΦεστιβάλ Graffitiτου Δήμου Κατερίνης

Οι ενέργειες που απόκοινούπρόκειται να δρομολογηθούν για τη διοργάνωση του 1ουΦεστιβάλ Graffitiστον Δήμο Κατερίνης, τέθηκανστο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας, που είχαν στο Δημαρχείο Κατερίνης,ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας: Ευρυδίκη Μανιάτη, Ανδρέας Τσιόκας, Λάζος Βούλγαρης, καθώς και ο Έφορος Λόγου & Τέχνης - Εικαστικών της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ΔιονύσηςΖαρώτης. 

Ο κος Νταντάμηςζήτησε την συνδρομή  με ιδέες και προτάσεις των εκπροσώπων των δύο συλλόγων. Παράλληλα, ενημέρωσεκαι για τα θέματα αναπλάσεων- αστικής κινητικότητας που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Κατερίνης, όπως π.χ. η παραχώρηση στρατοπέδων, το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, η εκπόνηση ΣΒΑΚ, η αστική ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, το θέμα των ποδηλατοδρόμων, του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού κ.α.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε χώρο στους δημιουργούς να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν μέσα από τα graffiti τη φαντασία, το μεράκι και το ταλέντο τους» τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός.

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων παρουσίασαν ενδεικτικές προτάσεις με χώρους που θα μπορούσαν να δοθούν για χρήση Graffiti, ενώ ο εκπρόσωπος της Εστίας Πιερίδων Μουσών αναφέρθηκε στην συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών, καθώς και στην  ενεργοποίηση μαθητών και σχολείων για το Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου