Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Παλικαρίσιο βαθμό ο λαβωμένος Δίας, 1-1 με τον Ατρόμητο Κατερίνης


Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών που μετρούσε συνολικά οκτώ απουσίες και παρατάχθηκε μόλις με 14 παίκτες στην αποστολή, ο αποδεκατισμένος Δίας Δίου παρότι δε βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, κατάφερε να βγάλει χαρακτήρα και να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας από τον Ατρόμητο Κατερίνης με 1-1 στο γήπεδο του Δίου σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας που ήταν εξ αρχής πληγωμένη μετρώντας τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού (τα δύο της τελευταίας στιγμής) αλλά και ελλείψεις καθοριστικών παικτών, παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα επιθετικά, είχε δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στην ορθολογική ανάπτυξη φάσεων.Μεγάλη της πληγή ωστόσο αποτέλεσε το αμυντικό τρανζίσιον με τον αντίπαλο να σπαταλάει πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό, αλλά από τη μία η έλλειψη αποτελεσματικότητας των φιλοξενούμενων και από την άλλη ο τρομερός Παπανικολάου που σταμάτησε με μεγάλες επεμβάσεις τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου ήταν τα δύο στοιχεία που κράτησαν το Δία ζωντανό στο παιχνίδι.

Ο κανόνας του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια καθώς οι φιλοξενούμενοι που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες το πλήρωσαν, με την ομάδα μας να φτάνει στην ισοφάριση στο 82’ με τον Αλέξανδρο Κυπαρίσση και να πιέζει στα τελευταία λεπτά και για το νικητήριο τέρμα το οποίο όμως δεν ήρθε, με αποτέλεσμα το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα να κερδίσει στο φινάλε έναν παλικαρίσιο – δεδομένων των συνθηκών – βαθμό απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο.

Με αυτή την ισοπαλία ο Δίας ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλευόμενος την αναβολή του παιχνιδιού του Βατανιακού με την Ακαδημία Πλαταμώνα, μετρώντας πλέον 24 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος Κατερίνης βρίσκεται πλέον μόνος στην 7η θέση με απολογισμό 20 βαθμούς.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας και τελευταία για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το επόμενο Σάββατο (18/12 – 15:00) απέναντι στην ΑΕ Περίστασης εκτός έδρας για την 13η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά κλειστό και ισορροπημένο με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 19ο λεπτό και να είναι για την ομάδα μας. Ο Ν.Καραμήτρος με προσωπική ενέργεια από τα αριστερά πάτησε περιοχή, πάσαρε στον Ευαγγελόπουλο και εκείνος άγγιξε το γκολ, με το συρτό δεξί σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Κουδουνά.

Στο 20’ ο Πατσιοδήμος έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Παπανικολάου, αλλά ο τερματοφύλακας του Δία με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε το πλασέ του πρώτου.

Στο 27’ ύστερα από κόντρες μέσα στα καρέ του Δία, ο Κωνσταντινίδης που επωφελήθηκε από τη φάση, γύρισε το σώμα του και σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 45’ ο Δίας έμεινε πίσω στο σκορ, όταν έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή οι παίκτες του Ατρομήτουέκλεψαν τη μπάλα,  εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο κενό στην άμυνα του Δία και ο Κωνσταντινίδης που έγινε αποδέκτης σούταρε με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή βρίσκοντας δίχτυα για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δίας άγγιξε την ισοφάριση νωρίς καθώς στο 51’ μετά από κόντρες στην άμυνα του Ατρομήτου η μπάλα στρώθηκε στο Νίκου ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, αλλά για πολύ λίγο το τελείωμά του δε βρήκε εστία.

Στο 55’ ύστερα από κακή επιστροφή των παικτών του Δία, ο Πατσιοδήμος έφυγε μόνος του στην κόντρα, έφτασε απέναντι στον Παπανικολάου και πλάσαρε με το δεξί αλλά ο πορτιέρε του Δία με σπουδαία επέμβαση παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 58’ ο Μανίκας σούταρε με το δεξί υπό πίεση εντός περιοχής αλλά ο Κουδουνάς είχε σωστή τοποθέτηση και έβγαλε σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ατρόμητος έγινε και πάλι απειλητικός στην αντεπίθεση με τον Πατσιοδήμο να προσποιείται τους αμυντικούς του Δία και να πλασάρει με το δεξί από θέση βολής, αλλά και πάλι ο Παπανικολάου με μεγάλη απόκρουση με τα πόδια κράτησε ζωντανό το Δία.

Στο 69’ ξανά από αντεπίθεση, ο Μεντόλλι μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά πτέρυγα, «έσπασε» τη μπάλα στον Στραβογιάννη που ήταν έτοιμος να εκτελέσει αλλά το κακό του τελείωμα κατέληξε άουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις.

Στο 75’ ο Μανίκας από την αριστερή πλευρά έβγαλε τη σέντρα προς την καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, με τον Νίκου να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τον Κουδουνά να μπλοκάρει σωτήρια.

Στο 77’ ο Κυπαρίσσης σούταρε με το αριστερό από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μάζεψε τη μπάλα.

Στο 82’ η επιμονή των παικτών του Παναγιώτη Σαρπότα σε εκείνο το χρονικό σημείο του ματς «καρποφόρησε» και ήρθε το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Μανικάς με φαρμακερή μεταβίβαση από τα δεξιά, βρήκε τον Κυπαρίσση στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος σούταρε αρχικά με το δεξί με τον αμυντικό του Ατρομήτου να απομακρύνει πάνω στη γραμμή αλλά στην επαναφορά με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ομάδα μας από αυτό το τέρμα ήταν εμφανές πως πήρε ψυχολογική ώθηση και πίεσε αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς για την ανατροπή, έχοντας μία σημαντική ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Κυπαρίσση στο 86’ αλλά ο σέντερ φορ του Δία δεν έπιασε γεμάτα το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 90+2’ ο Λαζαρίδης έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή μία φαρμακερή μπαλιά που είχε ως στόχο τον επιθετικό του Ατρομήτουδιαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο τον υπερπολύτιμο βαθμό που κέρδισε ο Δίας στο σημερινό παιχνίδι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αν.Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Μαυρογιώργη και β’ βοηθό τον κ. Β.Χαλκίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας):Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Νίκου, Αλεξανδρίδης (90’ Αμανατίδης),Καλουσίδης,Ν.Καραμήτρος, Συρανίδης (57’ Ζαβαντίας), Κυπαρίσσης, Παγωνίδης, Μανίκας.

Ατρόμητος Κατερίνης (Στέφανος Ταβουκτσής): Κουδουνάς, Σατσίδης, Σταλίκας, Μπαλαμπάνης, Μαλεζάς, Γ.Παναγιωτίδης, Μαντζαρίδης (57’ Περγκεγκάι), Κωνσταντινίδης, Στραβογιάννης, Πατσιοδήμος (72’ Καραγκιοζίδης),Μεντόλλι (79’ Χαλκίδης).

Το Δ.Σ. του Δία Δίου εύχεται στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Σταμάτη Καρανικόλα, Νίκο Καραθάνο και Αντώνη Αράπη οι οποίοι ταλαιπωρούνται από covid 19, ταχεία ανάρρωση, υπομονή και καλή επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους από το νέο έτος.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου