Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Συντριβή για το Δία Δίου στο Σβορώνο

Σε ένα ματς στο οποίο ήταν κατώτερος των περιστάσεων για να διεκδικήσει αποτέλεσμα και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του, ο Δίας Δίου υπέστη μία πολύ βαριά ήττα με 5-0 από τον ΓΑΣ Σβορώνου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Στο πρώτο δυνατό crashtest της σεζόν η ομάδα μας δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών για μία τόσο απαιτητική αναμέτρηση κι ενώ ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, τα δύο τέρματα που πέτυχε ο ΓΑΣ μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο 18’ και στο 21’, «έκοψαν» τα πόδια των παικτών του Παναγιώτη Σαρπότα που από εκείνο το σημείο και έπειτα δε μπόρεσαν ποτέ να ανακάμψουν, παρουσίασαν σοβαρές αμυντικές ανορθογραφίες, με αποτέλεσμα οι άκρως επικίνδυνοι γηπεδούχοι να βρουν άλλες δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι 4-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δίας δέχθηκε με το «καλημέρα» και πέμπτο τέρμα και σε όλο το υπόλοιπο ημίχρονο εκείνο που προσπάθησε ήταν απλώς να παίξει ποδόσφαιρο και μετριάσει την ήττα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητικός απέναντι στην πολύπειρη ομάδα του ΓΑΣ με αποτέλεσμα να γνωρίσει δίκαια την πρώτη του ήττα μέσα στη σεζόν παραμένοντας στους 9 βαθμούς και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επόμενη αναμέτρηση για το Δία Δίου το προσεχές Σάββατο (6/11 – 15:00) απέναντι στον Βατανιακό στο γήπεδο του Δίου για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου προηγήθηκε στο ματς στο 18ο λεπτό όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί του Δία δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο και ο Ν. Βούλγαρης με αριστερό σουτ από κοντινή απόσταση στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου που αιφνιδίασε τον Παπανικολάου.

Η ψυχρολουσία για την ομάδα μας συνεχίστηκε όταν στο 25’ και πάλι από σοβαρή αμυντική ολιγωρία, ο Κυπαρίσσης που έγινε αποδέκτης της μπάλας σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κυρτέγο ο οποίος με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 3-0.

Στο 28’ οι γηπεδούχοι μετά από φαρμακερή αντεπίθεση και ενώ βρήκαν την άμυνα του Δία υπερβολικά ανοιχτή έφτασαν στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος, με τον Κυρτέγο να φεύγει ταχύτατα από την δεξιά πτέρυγα και να μεταβιβάζει τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Κυπαρίσση ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε με το δεξί για το 4-0.

Δευτερόλεπτα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Σβορώνου έκανε πέντε τα τέρματά της, με τον Κυπαρίσση να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ με μακρινή λόμπα εκτός περιοχής.

Στο 47’ σημειώθηκε η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία για το Δία, με τον Ευαγγελόπουλο να πλασάρει με το αριστερό εντός περιοχής με πολύ καλές προϋποθέσεις και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο 90’ ο ΓΑΣ έφτασε μια ανάσα από το 6-0, αλλά το αριστερό πλασέ του Κυρτέγου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπανικολάου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ. Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Κουτσικανίδη και β’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Παπατολίκας, Ν.Βούλγαρης (81’ Στεφανίδης), Χατζηθεοδωρίδης, Τροίρης, Κωτσιόπουλος, Δημητρουλόπουλος (76’Γκαράτζιας), Χ.Βούλγαρης (69’ Σαρρής), Ζώβληκας (69’ Δημητρίου), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Μακράκης (76’ Δελαβερίδης).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης (67’ Καλουσίδης), Ευαγγελόπουλος, Νίκου, Πείδης, Κατσάρας (53’ Συρανίδης)Καραμήτρος (85’ Αμανατίδης),Χ.Καραθάνος (85’ Ν.Καραθάνος),Κυπαρίσσης, Παγωνίδης, Καρανικόλας (53’ Αράπης).

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου