Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η επετειακή έκθεση για τον ΠΙΕΡΙΚΟ

 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ – 60 χρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 8 Δεκεμβρίου

Εξήντα χρόνια ιστορίας, φιλοξενούνται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (αρχοντικό – πρ.οικίαΤσαλόπουλου), σε μια έκθεση γεμάτη μνήμες από την ποδοσφαιρική ιστορία του Πιερικού.

Η έκθεση, που είναι ενταγμένη στις φετινές εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή 5/11/2021, με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και σύσσωμη την ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού να δίνουν το «παρών».

Χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, απεύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές που χάρισε ο ποδοσφαιρικός Πιερικός στην Κατερίνη, καθώς η παρουσία του για την πόλη μας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την περιοχή μας για πολλές δεκαετίες. Ο κ. Τσιαλός εξέφρασε την ευχή, σύντομα να δούμε τον Πιερικό να αγωνίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες, χαρίζοντας στιγμές που μόνο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία.

Εκ μέρους των παλαιμάχων την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος τους Νίκος Καλαμπάκας. Ο κ. Καλαμπάκας, έκανε λόγο για μια έκθεση μέσα από την οποία αναδεικνύεται το μεγαλείο του Πιερικού, ενώ υπογράμμισε ότι οι παλαίμαχοι, όπως έκαναν και ως ποδοσφαιριστές, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και να αναδεικνύουν την ιστορία της.

Μεγάλο κομμάτι του αρχειακού υλικού, προέρχεται από τη συλλογή των αδελφών Ξενίδη. Τους δύο συλλέκτες, ευχαρίστησαν οι διοργανωτές, αφού χάρη στην αγάπη τους για την ομάδα δεν χάθηκαν στη λήθη του χρόνου, σημαντικές στιγμές της, όπως τις ανέδειξε ο τύπος της εποχής. Θερμές ευχαριστίες για την υλοποίηση της έκθεσης, εξέφρασε και προς τους Δημήτρη Αδαμόπουλο και Μυράντα Παππά που επιμελήθηκαν τα εκθέματα.

Οι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον δημοσιογράφο Περικλή Χατζηγιάννη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τρόπαια, φανέλες της ιστορική ομάδας,πλούσιο φωτογραφικό υλικό αγώνων από την δεκαετία του ’60 έως και πρόσφατα. Επίσης, αποκόμματα εφημερίδων, όπου η ομάδα της Κατερίνης φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα για τις εμφανίσεις της.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 8 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την έκθεση της 60χρονης πορείας του Πιερικού, στο πρόγραμμα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ συμπεριλαμβάνεται και η «Βραδιά Τιμής» (29/11 – Πνευματικό Κέντρο, συνεδριακή αίθουσα & ώρα 19:00), σε πρόσωπα και φορείς που σημάδεψαν τη διαδρομή της ομάδας της Πιερίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου