Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Με τον Γιάννη Λαζαρίδη στο τιμόνι!

Διοικητικός Απολογισμός ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 2019-2021

από τον Βασίλη Τσακιρίδη

Αξιότιμα, Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας και την συμμετοχή σας στις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία της το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ σας παρουσιάζει τη δράση του για τη διετία 2019-2021.

Πριν από δυο χρόνια στην ΕΚΑΒΗ με την παρουσία του δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου βάλαμε τα θεμέλιά για το εγχείρημα επιστροφής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ένα στοίχημα του Δημάρχου μας, το οποίο επιτεύχθηκε στο ακέραιο.

 Με αρωγό και συμπαραστάτη τον Δήμαρχό μας καταφέραμε όλο το διοικητικό συμβούλιο να λειτουργήσουμε και να κλείσουμε μια δύσκολη χρονιά με την ικανοποίηση του στόχου, την άνοδο της ομάδας στην επαγγελματική κατηγορία.

Όπως είναι γνωστό η περίπτωση της πανδημίας με τα μέτρα εγκλεισμού έφερε ανακατατάξεις στις αγωνιστικές και αθλητικές δραστηριότητές μας.

Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ύστερα από μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας,  θα μπορούσε να σκεφτεί  κανείς πως  λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, εξ΄ ορισμού  και μόνο,  δεν θα υπήρχαν στοιχεία να συνθέσουν και να αποτυπώσουν τα πεπραγμένα της διοίκησής  μας  για την περίοδο που πέρασε.

   Καλούμαστε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον διοικητικό απολογισμό   δυο δύσκολων ετών,  στη διάρκεια της οποίας  είχαμε την   διακοπή  του πρωταθλήματος ποδοσφαιρικών  σεζόν (ανδρικών ομάδων και Ακαδημιών).

    Μπορεί η πανδημία  του κορωνοϊού που   ακόμη συνεχίζεται, να  μην  επέτρεψε  να  συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες,  σε καμία περίπτωση όμως, δεν σταματήσαμε τη δράση μας και τις προσπάθειές μας για το καλό του συλλόγου μας.

 Στα πεπραγμένα των δυο τελευταίων ετών που ανταποκρίνονται σε λειτουργία ερασιτεχνικής ομάδας, ο σύλλογος λειτούργησε σε επαγγελματικό επίπεδο με οικονομικά δεδομένα εν καιρώ πανδημίας.

     Σίγουρα έχει  προκαλέσει τεράστιες και ανυπολόγιστες  επιπτώσεις …

Δεν μας άφησε πολλά περιθώρια, παρόλο αυτό  υλοποιήσαμε τους στόχους μας  με την άνοδο της ομάδας στην FootballLaegueκαι συνεχίσαμε τις εργασίες για την σύσταση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

    Παρόλο που εναρμονιστήκαμε  με τα δεδομένα και τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιούργησε η παγκόσμια  υγειονομική απειλή,  δεν σταματήσαμε, γνωρίζοντας ότι η συνέχεια θα ήταν δύσκολη και ότι τα προβλήματα σε αγωνιστικό  και οικονομικό επίπεδο  μεγάλα.

    Αυτή η συνέχεια όμως απαιτούσε θυσίες, προβληματισμούς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα , και μεγάλες προσπάθειες  από όλους.

   Στα πλαίσια διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών  που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά και της  οικονομικής στήριξης, μπορέσαμε και αυξήσαμε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών μας στα τμήματα υποδομών (Κ6,Κ8,Κ10,Κ12,Κ14,Κ16, βόλεϊ).

       Καλλιεργήσαμε κατάλληλες  και επωφελείς σχέσεις με χορηγούς (αρκετές πινακίδες) τόσο μέσα στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης όσο και στο βοηθητικό γήπεδο των Ακαδημιών.

 Αναπτύξαμε σχέσεις αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

   Χειριστήκαμε όλες τις αθλητικές σχέσεις  που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, με ισονομία και δικαιοσύνη και προασπίσαμε τη νομιμότητα,  τα συμφέροντα της  ομάδας σε κάθε στιγμή.

      Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στο θέμα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του συλλόγου μαςκαι της εγγραφής του στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

       Όλες μας οι ενέργειες είχαν  γνώμονα το συμφέρον του Συλλόγου μας και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι προσπάθειές μας.

      Έτσι θα συνεχίσουμε,  με  συνεργασία, διάλογο και τη συμμετοχή όλων σας.

         Προβήκαμε σε ενέργειες βελτίωσης  του γηπέδου μας και τοποθετήσαμε «προκάτ» κατασκευές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας. (αποδυτήρια, χώροι εξοπλισμού αθλητικού υλικού, γραφείο, wc..).

     Έγιναν  εργασίες  συντήρησης –επισκευής  στους 4 πυλώνες φωτισμού   με τη βοήθεια του Δήμου Κατερίνηςο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, μας διέθεσε ειδικό συνεργείο και τους ευχαριστούμε δημόσια και από ετούτο εδώ το βήμα, καθώς και στον αγωνιστικό χώρο.

  Αποφασίστηκε η από κοινού ένδυση της ανδρικής ομάδας με όλα τα τμήματα υποδομών ώστε να υπάρχει κοινή πλεύση με εταιρεία υψηλών προδιαγραφών την Macron.

Προμήθεια σύγχρονου προπονητικού υλικού και εξοπλισμού για την καλύτερη προπονητική διάσταση.

   Δώσαμε βαρύτητα στην λειτουργία της Σχολής Ποδοσφαίρου Τμημάτων Υποδομών υλοποιώντας τον σχεδιασμό στο ακέραιο.

  Αύξηση των τμημάτων υποδομών αφού προθέτονται συνεχώς νέοι αθλητές.

   Συμμετοχή των τμημάτων υποδομών σε τουρνουά τόσο εντός όσο κι εκτός Πιερίας.

   Με την ανδρική ομάδα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις με συμμετοχή σε κοινωνικό έργο.

Προσλάβαμε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου τεχνικό διευθυντή Ακαδημιών και εξαίρετους καταξιωμένους προπονητές.

Ευχή όλων μας είναι,  να επιστρέψουμε στα γήπεδα ενωμένοι και υγιείς.

     Από την πλευρά μας, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  με  πρωτοβουλίες και δράσεις, για  την ενασχόληση περισσότερων νέων παιδιών με το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο να  επιστρέψει  ο φίλαθλος κόσμος στα γήπεδα.

   Οι επιτυχίες του ποδοσφαίρου βασίζονται στις μικρές ηλικίες και ο δικός μας ρόλος θα πρέπει να είναι καθοριστικός.

 Θα  συνεργαστούμε με τους φορείς του αθλητισμού, με την τοπική αυτοδιοίκηση  και με όλα τα αθλητικά σωματεία,  ώστε  στον  τομέα αυτό,  να   πετύχουμε.

   Κατορθώσαμε με σωστή διαχείριση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βελτιώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα οικονομικά  της ομάδας και να μην έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες, αφού δρομολογήσαμε ρυθμίσεις χρεών παλαιότερων ετών με διακανονισμό στην ΔΥΟ Κατερίνης και στην ΕΠΣ Πιερίας.

      Αγαπητά μέλη,  ο Διοικητικός Απολογισμός  για την περίοδο που πέρασε,  είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών  που καταβάλλαμε στην πιο δύσκολη περίοδο της  ποδοσφαιρικής  μας διαδρομής.

    Με αναστολή δραστηριοτήτων, περιορισμούς, απαγορεύσεις κ.λ.π,  εν μέσω  μιας παγκόσμιας απειλής για την  υγεία  όλων, σταθήκαμε όρθιοι  και  δυνατοί  και πετύχαμε τον στόχο.

    Ευχαριστούμε  από καρδιάς  όλους  εσάς  για  τη   συμπαράστασή σας, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους αθλητικούς φορείς, τους φορείς του νομού, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Ένωσης, καθώς και τους εκπροσώπους των  Μ.Μ.Ε  για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθειά τους, τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961.

  Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προέδρους, το προσωπικό, τη Γραμματεία, τα προπονητικά, τεχνικά, ιατρικά επιτελεία, τους φροντιστές και φυσικά τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν και σεβάστηκαν την φανέλα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μέγα χορηγό του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας πέρυσι κι εφέτος, καθώς κι όλους τους χορηγούς.

       Με την ελπίδα ότι  η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι  καλύτερη από τις προηγούμενες σε σχέση με την πανδημία και  την υπόσχεση ότι θα πορευθούμε ενωμένοι στην προσπάθεια για τη βελτίωση του αθλήματος.

 Στόχος μας κοινή πλεύση στην μεγάλη μελανόλευκη οικογένεια που λέγεται ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Δημοτική Αρχή, ΕΠΣ Πιερίας, ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, Ερασιτέχνης ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Βόλεϊ, ΣΦΙΠ, ΣΟΠ Θύρα 5, Μελανόλευκοι, Μ.Μ.Ε., Φίλαθλοι, φίλοι…

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΥ
προς την Εφορευτική Επιτροπή και προς το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 

Εκ μέρους της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, ευχαριστούμε θερμά την τριμελή Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής εκλογών. Την πρόεδρο κα. Γουλιοπούλου Παρθενόπη, δικηγόρο καθώς και τα μέλη κ. Ελευθεριάδη Σάκη, δικηγόρο και κ. Ξανθόπουλο Χρήστο, δικηγόρο κι επί ετών μέλη του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης για την ευγενικήπροσφορά στις διαδικασίες των αρχαιρεσιών του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Ευχαριστούμε επίσης το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης κ. Αδαμόπουλο Δημήτριο πρόεδρο και κ. Γκιάτα Αθανάσιο γραμματέα, αμφότεροι επί ετών μέλη του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για την αμέριστη συνεργασία στις εργασίες της Γ.Σ. 
Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου