Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας στο 90+5’ ο κακός Δίας, 1-1 με τον Άρη Κοκκινοπλιτών

Με τον Γιώργο Ευαγγελόπουλο να βρίσκει δίχτυα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και να σώζει το βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, ο κακός Δίας Δίου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη Κοκκινοπλιτών εντός έδρας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εδραιωθεί στη 2η θέση τουβαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, είχε τρομερά προβλήματα στην κυκλοφορίας της μπάλας, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία επικίνδυνωνπροϋποθέσεων προς την αντίπαλη περιοχή πραγματοποιώντας αρνητικό ρεκόρ τελικών προσπαθειών στα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. 

Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο και πολύ κλειστό στο πρώτο μέρος με τους δύο μονομάχους να εξουδετερώνει ο ένας τον άλλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δίας με την είσοδο του Μανίκα και του Καρανικόλα προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργικός χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει απέναντι στην πολυπρόσωπη και σωστά οργανωμένη άμυνα του Άρη ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί σε ένα χρονικό σημείο που είχε το «μομέντουμ» της αναμέτρησης με τον Ευαγγελόπουλο στο 62’. 

Οι παίκτες του Παναγιώτη Σαρπότα παρότι ήταν σκιά του καλού τους εαυτού, πίεσαν μέχρι τέλους και κατάφεραν με επιμονή να γλιτώσουν από μία ήττα που έμοιαζε σχεδόν προδιαγεγραμμένη βάσει της εικόνας του ματς , με τον Γιώργο Ευαγγελόπουλο να ισοφαρίζει την παρτίδα με κοντινή προβολή σε νεκρό χρόνο (90+5’) και να σώζει έστω το βαθμό για το Δία ο οποίος βρέθηκε σε μία πραγματικά πολύ κακή μέρα. 

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την προσεχή Τετάρτη (24/11 – 15:00) απέναντι στην 25η Μαρτίου εκτός έδρας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά κλειστό με τις δύο ομάδες να βγάζουν ενέργεια και ένταση αλλά να δυσκολεύονται υπερβολικά να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να γίνουν απειλητικές.

Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 22ο λεπτό για την ομάδα μας όταν έπειτα από ωραία συνεργασία μεταξύ Νίκου Καραμήτρου και Ευαγγελόπουλου από την αριστερή πλευρά, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα προς το ύψος του πέναλτι με τον Χρήστο Καραθάνο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30’ το δυνατό αριστερό σουτ του Κυπαρίσση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, κόντραρε στα πόδια αμυνόμενων του Άρη και κατέληξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή για το Δία ήρθε από μία λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα του Άρη Τσιλεγκερίδη, με τον Κυπαρίσση να τον πιέζει προσπαθώντας να ανακτήσει τη μπάλα και τον πρώτο να σώζει τελευταία στιγμή τη φάση παραχωρώντας κόρνερ.

Στα επόμενα δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν το «μομέντουμ» της αναμέτρησης, παρουσιάζοντας τέσσερις καλές ευκαιρίες για γκολ και αξιοποιώντας την τελευταία από αυτές. 

Στο 57’ ο Χρυσόπουλος με ατομική ενέργεια, συνέκλινε προς τον άξονα και με ωραίο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά εκτός εστίας.

Στο 61’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ευαγγελόπολου πέρασε ελάχιστα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παπαγιαννόπουλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Παπανικολάου με σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του κράτησε το μηδέν στην ευκαιρία του αγώνα.

Η επιμονή του Άρη καρποφόρησε δύο λεπτά μετά όταν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους στην άμυνα του Δία, με τον Ευαγγελόπουλο να σκοράρει με δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο 72’ ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος με προσωπική ενέργεια και  συρτό δεξί σουτ ανάγκασε τον Τσιλεγκερίδη να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 90+3’ ο προωθημένος Νίκου έπιασε το σουτ με υπερένταση από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν αδύναμο και δεν θορύβησε ουσιαστικά τον τερματοφύλακα του Άρη. 

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δίας κατάφερε να σώσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας όταν έπειτα από σέντρα του Ζαβαντία, ο Ευαγγελόπουλος με κοντινή προβολή με το δεξί νίκησε τον Τσιλεγκερίδη ισοφαρίζοντας σε 1-1 για το Δία ο οποίος κέρδισε έναν βαθμό σε μία μέρα που δεν άξιζε τίποτα περισσότερο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιαμούζης με α’ βοηθό τον κ. Κουτσικανίδη και β’ βοηθό τον κ. Παπαδόπουλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Νίκου (90+6’ Αλεξανδρίδης),Καλουσίδης, Κατσάρας (55’ Καρανικόλας), Πείδης (55’ Αράπης),N.Καραμήτρος (83’ Ζαβαντίας), Χ.Καραθάνος, Κυπαρίσσης, Συρανίδης (55’ Μανίκας).

Άρης Κοκκινοπλιτών (Γιώργος Σκέντος): Τσιλεγκερίδης, Μπαλαούρας (86’ Δημητριάδης),Μπιτσάνης, Γεμενετζίδης, Σκαμπαρδώνης, Σ.Παπαγιαννόπουλος, Δήμος (64’ Γιώτσας), Μάρκου, Α.Παπαγιαννόπουλος, Ευαγγελόπουλος, Χρυσόπουλος. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου