Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2021 - Αφιερωμένο στον Γιάννη Ξενάκη το εκπαιδευτικό ερευνητικό τριήμερο «Replay Bountaries _ Επαναλάβετε τα όρια», που έγινε στην Κατερίνη

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2021

Αφιερωμένο στον Γιάννη Ξενάκη το εκπαιδευτικό ερευνητικό τριήμερο «ReplayBountaries _ Επαναλάβετε τα όρια», που έγινε στην Κατερίνη 

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων των «Αικατερινείων 2021» και αφιερωμένο στα 100 χρόνια I(annis) X(enakis) ήταν το εκπαιδευτικό ερευνητικό τριήμερο «ReplayBountaries _ Επαναλάβετε τα όρια», που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 6/11 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 8/11 σε έναν μεγάλο και εντυπωσιακό χώρο τριών επιπέδων, επί της οδού Ειρήνης 44 στην Κατερίνη. 

Αυτό το εκπαιδευτικό ερευνητικό τριήμερο που μεταδόθηκε και διαδικτυακά, αποτέλεσε και το πρώτο στάδιο του πολυθεματικού υβριδικού φεστιβάλ διαρκείας PROMETHEUS Ι(annis) X(enakis) που προγραμματίζεται για την περίοδο 2022-23. 

Στις τριήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν καλλιτέχνες με εικαστικά έργα, παρουσιάστηκαν βίντεο, συλλογή ποιημάτων, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζητήσεις, καθώς επίσης και ημερίδα για τον πολιτιστικό τουρισμό στην περιοχή του Ολύμπου.

Τον χώρο των εικαστικών εκθέσεων επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης ΚώσταςΚουκοδήμος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, κ.ά.

Στην ημερίδα αυτή παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις ευκαιρίες των τοπικών κοινωνιών επάνω στην προοπτική του πολιτιστικού αποθέματος και του τουρισμού, όπως και στην επίδραση της βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές κοινότητες, με σκοπό τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου.

Πρώτος μίλησε ο Emiliano Micciche, υπεύθυνος για τις προτάσεις πολιτιστικού τουρισμού - ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε. και αναφέρθηκε στον πολιτιστικό τουρισμό και στην ανάγνωση της περιοχής. (Η Πιερία μέσα από τα μάτια ενός αλλοδαπού κατοίκου).

Αμέσως μετά, εισηγήσεις πραγματοποίησαν η Μαρία Τερζίδου, Αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Κατερίνης, ο Σάββας Τσεντίδης, πρόεδρος του συλλόγου φίλων της φύσης «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ», ο Θεόδωρος Τεκερίδης, πρόεδρος ΕΟΣ Κατερίνης, ο Αποστόλης Κούρτης, αμπελουργός,Ιδιοκτήτης επισκέψιμου οινοποιείου στη Ράχη Πιερίας, καθώς επίσης και το μέλος της διοργάνωσης Αναστάσιος Παπαναστασίου. 

Τη συνδιοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων είχαν οι «Αετοί του Ολύμπου» και «OlympolisProject», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού (GreekNationalTourismOrganisation), της Ιαπωνικής Πρεσβείας (EmbassyofJapaninGreece) αλλά και του Δήμου Κατερίνης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου