Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Σενάρια για «μωβ» περιοχές με μάσκες παντού - Τι απαντά ο Πλεύρης

 Πώς βλέπει το μέτρο με τις μάσκες παντού στις «μωβ» περιοχές ο Θάνος Πλεύρης

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο χρονικό διάστημα  ενώ οι υγειονομικές αρχές είναι υπ’ ατμόν για την πιθανότητα να συνυπάρξουν το επόμενο διάστημα ο κορονοϊός, η γρίπη αλλά και οι ιώσεις.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία οι ειδικοί επεξεργάζονται να εφαρμοστεί ένα νέο μέτρο το οποίο θα επιβάλλεται στις επιβαρυμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση η οποία έβαλε τέλος στα mini lockdown που επιβάλλονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται το σενάριο να δημιουργηθούν οι «μωβ» περιοχές. Σε αυτές δεν θα επιβάλλονται lockdown αλλά μέτρα όπως υποχρεωτική μάσκα παντού και διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει συζήτηση για «μωβ» περιοχές. «Δεν υπάρχει συζήτηση από το υπουργείο Υγείας για "μωβ" περιοχές, δεν ξέρω τι γίνεται στην Επιτροπή. Εμείς δεν συζητάμε την αλλαγή του μοντέλου που ανακοινώσαμε πριν από 10 μέρες», σημείωσε.

Αυτό που συζητείται είναι ότι μέσα στη συνεδρίαση της Τετάρτης ή Πέμπτης, έχει γίνει μια προσπάθεια ν’ απλοποιηθούν τα μέτρα, δηλαδή κατά βάση οι αμιγώς χώροι για εμβολιασμένους να είναι σχεδόν στο εύρος της κανονικότητας και όλοι οι άλλοι χώροι να έχουν κοινά χαρακτηριστικά για να μην υπάρχει αυτό που συνέβαινε και να μην ξέρουμε τι ισχύει στο κομμωτήριο και τι στο σούπερ μάρκετ», σημείωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου