Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Εντυπωσιακός ο Δίας απέναντι στον Αχιλλέα, νίκη με 4-1 και δύο στα δύο

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με καλή κυκλοφορία μπάλας, υψηλή παραγωγή φάσεων και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ο Δίας Δίου θριάμβευσε απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας κερδίζοντάς τον με 4-1 στο γήπεδο του Δίου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας και διπλασίασε με αυτό τον τρόπο τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, προσέφερε όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και με δύο τέρματα από τους Αλέξανδρο Κυπαρίσση και Ηλία Μανίκαεπικράτησε με άνεση απέναντι στην ομάδα της Νεοκαισάρειας που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με γκολ του Κατσαμάγκα.

Η ομάδα μας έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι παρουσιάζει σημαντική βελτίωση όσο περνούν οι εβδομάδες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της, με τη σημερινή σπουδαία εμφάνιση η οποία συνδυάστηκε και με επιβλητική νίκη να πιστοποιεί τη μεθοδική δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές μας.

Επόμενη αναμέτρηση για το Δία Δίου το επόμενο Σάββατο (23/10 – 16:00) και πάλι εντός έδρας απέναντι στην Ακαδημία Πλαταμώνα.

Η ομάδα μας προηγήθηκε με το «καλημέρα» της αναμέτρησης όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Κυπαρίσσης με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Αμβροσιάδη ανοίγοντας το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 10’ σε μία φάση διαρκείας η άμυνα του Δία αδράνησε και ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση έφερε την παρτίδα στα ίσα.

Στο 17’ ο Δίας έφτασε μία ανάσα από το 2-1 όταν μετά από κόντρα σε σουτ του Μανίκα, η μπάλα στρώθηκε στον Κυπαρίσση ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με τον Αμβροσιάδη να αποκρούει και τον επιθετικό του Δία να στέλνει σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’ ο Κατσαμάγκας έφυγε στην κόντρα επίθεση για τον Αχιλλέα και σούταρε δυνατά με το αριστερό, με τον Παπανικολάου να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 31’ ο Δίας προηγήθηκε εκ νέου στο σκορ, όταν ύστερα από όμορφη ομαδική συνεργασία ο Λαζαρίδης έστρωσε τη μπάλα ιδανικά στο Μανίκα, με τον έμπειρο επιθετικό να πλασάρει ιδανικά με το δεξί στη γωνία για το 2-1.

Στο 39’ έπειτα από εξαιρετική τροφοδότηση του Καραθάνου με το εξωτερικό η μπάλα έφτασε στο Μανίκα ο οποίος σούταρε στην κίνηση με το αριστερό αλλά το τελείωμά του κατέληξε εκτός εστίας.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πείδης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να καταλήγει για ελάχιστα εκατοστά κόρνερ. 

Στο 42’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπανικολάου.

Στο 44’ ο Ευαγγελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο προωθημένος Νίκου έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 63’ ο Δίας απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα αποκτώντας διαφορά δύο τερμάτων, με τον Ηλία Μανίκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1 ύστερα από εκπληκτική ατομική προσπάθεια και υποδειγματικό πλασέ στη γωνία της εστίας του Αμβροσιάδη.

Στο 69’ ο Ευαγγελόπουλος έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν ο Πείδης από τα δεξιά του έστρωσε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και εκείνος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια από απόσταση δύο μέτρων.

Στο 70’ ο Παπανικολάου έκανε τραγικό λάθος πασάροντας στο Γκουνέλα αλλά το διόρθωσε στη συνέχεια με σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του φορ του Αχιλλέα.

Στο 80’ οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Σαρπότα συνδυάστηκαν για μία ακόμη φορά στο σημερινό αγώνα υποδειγματικά, με τον Πείδη να μπαίνει στην περιοχή σπάζοντας τη μπάλα στον Καραμήτρο, εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Κυπαρίσση ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς με αριστερό πλασέ διαμορφώνοντας το 4-1 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Δία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γ. Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Κουτσικανίδη και β’ βοηθό τον κ. Κουκιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας):Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος (86’ Σπυριδόπουλος) Νίκου, Κατσάρας (81’ Τσαούσης), Πείδης, Καραμήτρος Ν. (81’ Ζαβαντίας) ,Καραθάνος Χ.,Παγωνίδης, Κυπαρίσσης (86’ Αμανατίδης), Μανίκας (66’ Συρανίδης).

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Θάνος Γεωργιάδης): Αμβροσιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Λαράκου, Καραγκούνης, Σιαμάγκας, Υφαντής, Κατσαμάγκας, Γιαζιτζόγλου, Γκουνέλας, Γαβρίδης, Ζιάκας (76’ Κόλτσης).

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου