Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Τρομερή ανατροπή ο Δίας και πρόκριση απέναντι στον Αιγινιακό με 3-4

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0 μέχρι το 66' ο Δίας Δίου κατάφερε με μια επική επιστροφή να γυρίσει το ματς σε 3-4 απέναντι στον γηπεδούχο Αιγινιακό στο "Ιωάννης Παραλυκίδης" σε αναμέτρηση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας και να τσεκάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού. 

Η ομάδα μας ήταν πραγματικά σκιά του εαυτού της στο πρώτο μέρος με τον Αιγινιακό να προηγείται δίκαια με δύο γκολ διαφορά μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Σαρπότα να εμφανίζονται στο γήπεδο, να έχουν δύο δοκάρια, πολλές κλασικές ευκαιρίες και να κατορθώνουν εν τέλει να κερδίσουν ένα ματς χαμένο μέχρι το 65' σκοράροντας τέσσερα τέρματα μέσα σε διάστημα 25 λεπτών.

Ήταν ένα παιχνίδι που προβλημάτισε τον προπονητή της ομάδας μας αναφορικά με την εικόνα που έδειξε ο Δίας για μια ώρα αγώνα, ωστόσο κρατάει από την σημερινή αναμέτρηση δυο θετικά στοιχεία. Αφενός την νίκη που έδωσε και την πρόκριση στην ομάδα μας για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενός θεσμού στον οποίο επιθυμεί να προχωρήσει ο Δίας όσο το δυνατό πιο μακριά και αφετέρου την τρομερή αντίδραση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αποδεικνύοντας ότι δεν παρατάνε ποτέ καμία προσπάθεια.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την προσεχή Τετάρτη (3/11 - 15:00) στο Σβορώνο κόντρα στον ΓΑΣ σε ένα πολύ δυνατό τεστ για την 4η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Πιερίας. 

Ο Αιγινιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25’ όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Δαραήςβγήκε σε θέση τετ-α-τετ και με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 1-0.

Στο 34’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ηλία Μανίκα σταμάτησε στο δοκάρι. Από το 35’ έως το 45’ ο Δίας ασκούσε πίεση στα καρέ των γηπεδούχων οι οποίοι έβρισκαν αρκετούς χώρους στην κόντρα επίθεση και μετά από έναν φαρμακερό αιφνιδιασμό στο 40ο λεπτό, ο Τσιντώταςπλάσαρε από κοντά για το 2-0. 

Στο 50’ ο Αιγινιακός πήρε αέρα τριών τερμάτων όταν ύστερα από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Καπετάνοςσούταρε δυνατά με τον Παπανικολάου να επεμβαίνει και στην επαναφοράτον Λαναρά ναανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 60’ ο Μανίκας σημάδεψε το δοκάρι και στο 66’ ο Πείδης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κυπαρίσσης μειώνοντας σε 3-1 για το Δία.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα μας άσκησε αφόρητη πίεση στον αντίπαλο κλείνοντάς τον στο δικό του μισό και σπαταλώντας σωρεία ευκαιριών. Στο 75’ ο Δίας κέρδισε ξανά πέναλτι αυτή τη φορά με τον Μανίκα και ο Κυπαρίσσης σκόραρε για δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα βάζοντας για τα καλά την ομάδα μας στη διεκδίκηση του ματς. 

Στο 82 ο Δίας είχε το τέταρτο δοκάρι του στο παιχνίδι με τον Νίκου, μετά από σύγχυση στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Στο 86’ ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αιγινιακού, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν σωστά τη μπάλα, η οποία στρώθηκε λίγο έξω από την μικρή περιοχή στον Μανίκα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε το 3-3. Στο 90' ο Χρήστος Πείδης με προσωπική ενέργεια και πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή ολοκλήρωσε την τρομερή ανατροπή για το Δία σκοράροντας για το τελικό 3-4 που έδωσε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Παραδεισόπουλος με α’ βοηθό την κα. Τσικλητάρη Δ. και β’ βοηθό τον κ. Κουκιώτη

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιγινιακός (Γιώργος Ντάμτσιος): Μοσχίδης, Μιχαηλίδης (46’ Βουλτσίδης), Κακατάτσιος, Μπουντάνι Μ., Τσερόλας, Μπουντάνι Ε., Τασιώνας, Δαραής, Λαναράς (80’ Χαιρεκάκης), Καπετάνος, Ορφανίδης (60’ Παντερμαλής). 

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Ζαβαντίας, Αράπης (33' Νίκου), Ευαγγελόπουλος, Αλεξανδρίδης (33' Κατσάρας),  Παγωνίδης, Πείδης, Συρανίδης ( 52' Καλουσίδης), Καραμήτρος Ν. (90' Καραμήτρος Δ.),  Μανίκας (90' Αμανατίδης), Κυπαρίσσης.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου