Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Το ..."αυτονόητο" του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι 1400 απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, όχι όμως του Πιερικού που πλήρωσε δόσεις συμβολαίων και μισθούς Οκτωβρίου!

Την ώρα που ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Καλούδης, κάνει αναφορά για τα θέματα με χρωστούμενα σε ποδοσφαιριστές, ο Πιερικός σπάει το ..."αυτονόητο" αυτής της "Ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας" και δείχνει έμπρακτα πως υπάρχουν και νοικοκυρεμένες ΠΑΕ, οι οποίες τηρούν τα λεγόμενα τους και λειτουργούν όπως αρμόζει σε έναν επαγγελματικό σύλλογο που σέβεται τους εργαζόμενους του. Είτε είναι αυτοί προσωπικό, είτε παίκτες και προπονητές του.

Σε πρόσφατη συνένετευξη του, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καλούδης:

 «Μετά από πόσα χρόνια σε μια τέτοια δουλειά, πρέπει να λάβεις μια φυσιολογική αμοιβή. 1400 ποδοσφαιριστές και όλοι αυτοί συντηρούν οικογένειες, τα δεδουλευμένα τους ξεπερνούν τα 25 εκατ.ευρώ. περίπου 18.000 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή. Τροφοδότης του επαγγελματικού αθλητισμού είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίες.

Αν εξαιρέσουμε το συμβόλαιο της υποχρεωτικής ασφάλισης με ιδιωτικές εταιρείες. Πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκουν να τους λείπουν ένσημα για τη σύνταξή τους και είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε ζητήσει να επαναπροσδιοριστεί η υπουργική απόφαση που αφορούσε τα χρήματα του στοιχήματος προς τα αθλητικά σωματεία και να καλυφθούν οι ανάγκες ποδοσφαιριστών και να υπάρχει μια μορφή βοηθήματος προς τους ποδοσφαιριστές. Ριζικές λύσεις σε επίπεδο νομικό υπάρχουν, σε επίπεδο πραγματικό δεν ξέρουν αν υπάρχουν. Το θέμα είναι πως οι αλλαγές έχουν και πολιτικό κόστος».

Για τη συνάντηση του ΠΣΑΠ με τον Αυγενάκη: «Θα συζητήσουμε το θέμα δημιουργίας ειδικού λογαριασμού από τα χρήματα του στοιχήματος και άλλα μικρότερα ζητήματα που δεν θέλω να τα θίξω δημοσίας. Και να βρεθεί μια λύση για να αποπληρωθούν αυτές οι οφειλές».

Ο Πιερικός εξώφλησε χθές τους εγαζόμενους του που ανήκουν στο προσωπικό της ΠΑΕ για τον μήνα Οκτώβριο και κατέβαλε στους ποδοσφαιριστές του τις δόσεις συμβολαίου μέχρι και 31/10/2021. Επίσης ξεκίνησε και η μισθοδοσία προπονητών και ποδοσφαιριστών, άν και δεν έχουμε μπεί κάν στα μέσα του μήνα που διανύουμε. Για την ιστορική ομάδα της Πιερίας που βγήκε νικήτρια και στην μάχη της αδειοδότησης, ενώ άλλες επίσης ιστορικές ΠΑΕ δε τα κατάφεραν, το "αυτονόητο" είναι η οικονομική υγεία, η αξιοπιστία και η τήρηση των υποσχέσεων που έδωσαν διοίκηση και δήμαρχος. 

Εγγυητές οι Κώστας Κουκοδήμος και Σταύρος Νατσιάβας, που με μεγάλο, συνεχή αγώνα και προσπάθεια, έχουν καταφέρει να κάνουν τον Πιερικό ελκυστικό για κάθε ποδοσφαιριστή και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου