Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Αναγέννηση Κολινδρού - Δίας Δίου 0-2

 Ιδανική εκκίνηση του Δία στο πρωτάθλημα με διπλό στον Κολινδρό

Πραγματοποιώντας μια πολύ μεστή και πειθαρχημένη εμφάνιση καθ’όλη τη διάρκεια του 90λέπτου και σκοράροντας από μια φορά σε κάθε ημίχρονο, ο Δίας Δίου ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα  επικρατώντας με 0-2 απέναντι στην Αναγέννηση Κολινδρού στο "Ηλίας Δούλιας" για την 1η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας ήταν κατά κράτος ανώτερη από τον αντίπαλο στο πρώτομέρος, προηγήθηκε στο 22' με το Στέλιο Νίκου, δημιούργησετις προϋποθέσεις και για περισσότερα τέρματα, ενώ παράλληλα "έσβησε" όλη την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μία τελική προσπάθεια που να φανεί απειλητική. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Δίας διπλασίασε τα τέρματα του στο 49' με τον Κυπαρίσση,ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά η Αναγέννηση ανέβασε ταχύτητα, αύξησε την πίεσή της προς τα καρέ του Δία δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά αφενός η αστοχία των ποδοσφαιριστών της,αφετέρου ο εξαιρετικός Παπανικολάου που ήταν ανίκητος κάτω από τα γκολποστ, ήταν καθαριστικοί παράγοντες ώστενα παραμείνει το 0-2 και με αυτόν τον τρόπο η ομάδα μας «δραπέτευσε» με το τρίποντο από μια πολύ σκληροτράχηλη έδρα. 

Επόμενη αναμέτρηση για το Δία το Σάββατο (9/10 – 16:30) απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο γήπεδο του Δίον.

Ο Δίας ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι από την αρχή του ματς, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό με αριστερό σουτ του Κυπαρίσση που μπλόκαρε ο Τόλιος.

Στο 21’ η ομάδα μας έφτασε κοντά στο γκολ με τον Παγωνίδη να πιάνει πολύ δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό προήλθε και το πρώτο τέρμα του Δία με τον Καραθάνο να σεντράρει προς το ύψος του πέναλτι και τον προωθημένο Νίκου να σκοράρει με προβολή στο νέο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα μας.

Στο ημίωρο οι παίκτες του Παναγιώτη Σαρπότα συνδυάστηκαν άψογα στην επίθεση με τον Καραθάνο να πραγματοποιεί τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κυπαρίσση να πιάνει την κεφαλιά η οποία όμως δε βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα αυτού, η ομάδα του Κολινδρού άγγιξε την ισοφάριση με το διαγώνιο σουτ του Πρασσά και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δίας διπλασίασε τα τέρματά του.

Ο Κυπαρίσσης δέχθηκε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τόλιο κάνοντας το 0-2.

Από εκείνο το χρονικό σημείο του ματς και έπειτα η Αναγέννηση ανέβασε στροφές και έφτασε πολλές φορές κοντά στη μείωση του σκορ.

Στο 51’ το κοντινό πλασέ του Καμπερίδη κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 70’ ο Μαντζουράκης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2 με δυνατή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι.

Στο 75’ η Αναγέννηση φλέρταρε εκ νέου με το 1-2 σε διπλή μεγάλη ευκαιρία αλλά ο εκπληκτικός Παπανικολάου με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο 85’ οι γηπεδούχοι είχαν μία τελευταία καλή στιγμή για να ξαναμπούν στο ματς αλλά το γυριστό του Ματζουράκη μάζεψε ο Παπανικολάου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βρούζος με α’ βοηθό τον κ. Μηνούδη και β’ βοηθό τον κ. Χαλκίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αναγέννηση Κολινδρού (Ηλίας Μποταϊτης): Τόλιος, Τσολακίδης (62’ Θεοδώρου), Παυλίδης, Δημάσης, Μπουράνης, Μαργαρίτης (55’ Μπάτσιος), Πρασσάς, Κοσμίδης (46’ Λάδας) Μαντζουράκης, Πατατούκας (46’ Καμπερίδης Β.),Καμπερίδης Χ.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Νίκου, Κατσάρας (82’ Καλουσίδης), Καραθάνος Χ. (90’ Καραμήτρος Δ.), Παγωνίδης, Πείδης, Καραμήτρος Ν. (82’ Αλεξανδρίδης), Κυπαρίσσης (60’ Ζαβαντίας), Συρανίδης (46’ Μανίκας)

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου