Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 Κόψη Σχολιού ( πρώτο μπαλκόνι ) Όλυμπος Πέτρα

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Βόρειο  Όλυμπο, την  Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου  2021στην διαδρομή : Ρέμα Ναούμ ( 1.300μ. )  -  Κόψη Σχολιού ( πρώτο μπαλκόνι  2.050μ )

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:

Αρχικά θα συναντηθούμε πολυκατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος, περιοχή παλιού νοσοκομείου, στις 7.30 π.μ. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. 

Η αφετηρία της διαδρομής προσεγγίζετε είτε από το χωρίο Πέτρα Πιερίας είτε από το χωρίο Κοκκινοπλός Λαρίσης. Εμείς επιλέξαμε την πρώτη επιλογή, από το χωρίο Πετρά, θα ακολουθησούμε   το  χωματόδρομο ( σε σχετικά καλή κατάσταση, κατά τόπους μειώνουμε ταχύτητα )  που οδηγεί στο Κοκκινοπλό και στο 14ο χλμ της διαδρομής,  στη βρύση Παπαζήση, θα  στρίψουμε  αριστερά για να καταλήξαμε μετά από 4 χλμ στη αφετηρία της διαδρομής μας, στο ρέμα Ναούμ.  

Ώρες Πεζοπορίας :  6-7,  ώρες ανάβασης : 3-4, ώρες κατάβασης :  2-3 

Βαθμός δυσκολίας :  2-3  ( κλίμακα 1-5 )

Συνολικό μήκος διαδρομής : 5 χλμ.  

Στο τέλος της  διαδρομής, διάλειμμα για κολατσιό και ξεκούραση διάρκεια 1 ώρας.

Αρχηγός ανάβασης: Σπανός Γιώργος και Σταύρος Δημητριάδης 

Πληροφορίες 6973804843.

Για την καλύτερη διοργάνωση της πεζοπορίας, δηλώστε συμμετοχή στο 6973 804 843, το αργότερο μέχρι το Σάββατο στις 20.00.

Η διαδρομή δεν ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά. 

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή :

το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. 

Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …

Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Εξοπλισμός :

σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 2 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο μπλουζάκια, φλις, ατομικό φαρμακείο ,σφυρίχτρα, μπατόν, φακός ,  κολατσιό (σοκολάτες, παστέλια) , φωτογραφική μηχανή.

Περιγραφή διαδρομής

Η αφετηρία της πεζοπορίας  είναι στα 1.300μ.  όπου  υπάρχει και η σχετική πινακίδα του ΕΟΣ Πέτρας.  Η διαδρομή κινείται στη δεξιά, πάνω  πλευρά  του ρέματος Ναούμ, πάνω στη ράχη. Η  σήμανση και το ίχνος του μονοπατιού είναι προβληματική,  όμως τα ελάχιστα, υπάρχοντα κόκκινα σημάδια  μας βοηθάνε, κυρίως ψυχολογικά. Η πορεία μας θα πρέπει να είναι σταθερή, πάνω στη ράχη, αποφεύγοντας, ειδικά  την πρώτη μισή ώρα να κινούμαστε δεξιά. Μετά από μιάμισης  ώρας πεζοπορίας και αφού έχουμε κερδίσει αρκετό ύψος, συναντάμε κάθετο βράχο, 6 μέτρων, τον οποίο προσπερνάμε με την βοήθεια σιδερένιων σκαλοπατιών.

 Η θέα από εδώ και πάνω είναι εντυπωσιακή,  αριστερά μας και στο βάθος η κόψη Μπαρμπαλά , αμέσως μετά και σε πρώτο πλάνο η εντυπωσιακή Κόψη Ναούμ, στο βάθος, ψηλά  η Τούμπα, το Στεφάνι και ο Μύτικας, μπροστά μας οι κορυφές Σχολιό και Χρηστακής,  στα δεξιά η ράχη της Σαλατούρας. 

 Η κατάβαση θέλει προσοχή, κυρίως  στο υψόμετρο από 2.000μ. έως 1.600μ.  λόγω έντονης κλίσης, αλλά και την ανυπαρξία ίχνος μονοπατιού. Στην αφετηρία της διαδρομής, γίνεται υλοτόμηση των εντυπωσιακών  πεύκων της περιοχής.

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας

Β). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Γ). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Δ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Ε). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου