Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πιερικός - Ηρακλής 1-2 Καλύτεροι οι “κυανόλευκοι” πήραν δίκαια τη νίκη-πρόκριση

 

Την πρόκριση για την επόμενη 4η φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε χθες στο Α’ ΔΑΚ ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης που επικράτησε 2-1 του Πιερικού.

Ο Πιερικός χθες είχε πολλές απουσίες έμπειρων παικτών του μιας και έπαιξε χωρίς τους Κώστα Δεμηρτζόγλου (πρώτος σκόρερ στο περυσινό πρωτάθλημα) και Χρήστο Παπαδόπουλο που είναι σε στάδιο αποθεραπείας αλλά και χωρίς τους νεοαποκτηθέντες έμπειρους παίκτες Σάκη Παντελιάδη και Αλέξανδρο Ζούρκο, ενώ δεν ενσωματώθηκε επίσης και ο επιθετικός Μπουολί.

Σίγουρα η εικόνα του πρώτου 60λεπτου δεν ήταν καλή όπου φάνηκαν πολλές αδυναμίες αλλά ο Πιερικός έβγαλε αντίδραση στην συνέχεια, είχε ευκαιρίες για γκολ και απείλησε την εστία του Ηρακλή.

Το πρωτάθλημα θα πάει ποιο πίσω και ο Πιερικός καλείται να εκμεταλευτεί αυτή την συγκυρία και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον φετεινό Μαραθώνιο προκειμένου να ικανοποιήση τους φιλάθλους του.

Χθες στο Α’ ΔΑΚ έδωσαν το παρών τους πολλοί φίλαθλοι τηρουμένων των αναλογιών και στο γκολ που μείωσε το σκορ ο Πιερικός “ξέσπασαν” γεγονός που καταμαρτυρά μια τεράστια δυναμική που πρέπει η ομάδα να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των απανταχού Πιεριέων.

Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 3’ με τον Βιτίνιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ράντος.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και στο 10’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στο σκορ στους “κυανόλευκους”, όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ράντο, πέρασε τον τερματοφύλακα του Πιερικού όμως έχασε τον βηματισμό του και έπεσε κάτω.

Η υπεροχή του Ηρακλή καρποφόρησε στο 13’, όταν ο Κάκκο με σουτ πλασέ άνοιξε το σκορ και έκανε το 0-1.

Οι “κυανόλευκοι” συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Πιερικός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις.

Σε μια από αυτές στο 18’ ο Ζαφειράκης εκτέλεσε το φάουλ όμως ο Παλαβράκης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Από την πλευρά του το σύνολο του Κώστα Γεωργιάδη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 29’ για το 0-2.

Ο Ματίας Τόμας εκτέλεσε το φάουλ, ο Ράντος απέκρουσε δύσκολα και ο Βιτίνιο από πολύ πλάγια θέση δεν κατάφερε να απειλήσει.

Το 0-2 σημειώθηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους και στο 50’ πιο συγκεκριμένα.

Σε μια άριστα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση από πλευράς “κυανολεύκων” ο Βιτίνιο έδωσε μπαλιά “πάρε-βάλε” στον Μπαστακό και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πιερικού.

Οι “μελανόλευκοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και αφού απείλησαν στο 61′ με τον Καρανάτσιο όμως το σουτ πλασέ που έπιασε το απέκρουσε ο Παλαβράκης μετά από σέντρα του Τοπαλίδη.

Στο 62′ οι Κατερινιώτες μείωσαν σε 1-2 με τον Ζαφειράκη ύστερα απο γύρισμα του Τοπαλίδη.

Ο Ηρακλής, ωστόσο, παρ’ ότι δέχθηκε πίεση στο τέλος, κράτησε το υπέρ του σκορ και στο τέλος πήρε τη νίκη – πρόκριση.

Μάλιστα, οι “κυανόλευκοι” θα μπορούσαν να διευρύνουν την έκταση της νίκης τους όμως ο Τότσκα στο 88’ και ο Βιτίνιο 90’+ 2 δεν κατάφεραν να νικήσουν τον νεαρό τερματοφύλακα Γιάννη Ράντο που απέκρουσε σωτήρια και στις δύο ευκαιρίες του Ηρακλή.

Ο Ράντος χθες κατα την άποψη μας ήταν πολύ καλός και με περισσότερη βοήθεια απο τους συμπαίκτες του θα έχει μια “φοβερή” χρονιά κάτω απο τα δοκάρια του Πιερικού.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους κ.κ Καμπερίδη (ΕΠΣ Καβάλας), Αναστασιάδη (ΕΠΣ Σερρών).

Τέταρτος ήταν ο κ. Χοροζόγλου (ΕΠΣ Δράμας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θεοδοσιάδης)

Ράντος, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Καρβούνης, Χαρτσιάς, Σούνταρ(63′ Παπουτζίδης), Τουράλ (46’ Καρανάτσιος), Ίτσιος, Μηλιώτης (81’ Μιτακίδης), Ζαφειράκης (81’ Μαυρίδης), Χαντζάρας(63′ Καγκελίδης).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γεωργιάδης)

Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Παπαστεριανός Μ., Παπαδόπουλος (60’ Ναπολιτάνο), Ματίας Τόμας (65’ Μασούρας), Κάκκο (76’ Τότσκα), Βιτίνιο, Μπαστακός.

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου