Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Δήμος Κατερίνης: Ανάπλαση πεζοδρομίων στην πόλη & στις κοινότητες

 - Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών είναι σε εξέλιξη από την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας. 

Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο, συνεργεία της αντιδημαρχίας ολοκλήρωσαν εργασίες που βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά και την προσβασιμότητα, στα πεζοδρόμια, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου (στο ύψος του Επιμελητηρίου Πιερίας) & Γεωργουλή. Επιπλέον,  στις οδούς Βελισσαρίου και Φειδίου. 

Παράλληλα, στην τοποθεσία «Γρέβενη», στην επέκταση της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, μίας περιοχής με έντονη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με την επίστρωση με κυβόλιθους ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζόδρομου σε χώρο πρασίνου,  διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών προς και από την Παραλία της περιοχής.  

«Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτιώνουν άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ εντάσσονται στις συστηματικές ενέργειές μας στο δημόσιο χώρο με στόχο την ασφάλεια στην κίνηση των πολιτών σε όλο το εύρος του Δήμου» σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Ο προγραμματισμός της αντιδημαρχίας Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας υλοποιείται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης επισημαίνοντας ότι «Πέρα από την αισθητική ανάδειξη της περιοχής, οι παρεμβάσεις διευκολύνουν αισθητά και την κίνηση των πεζών».

Αποπεράτωση εργασιών στο Κοινωνικό Ιατρείο

Τέλος, με ελαιοχρωματισμούς στο Κοινωνικό Ιατρείο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου ολοκληρώνονται οι εργασίες στο συγκεκριμένο διώροφο κτίριο. Όπως είναι γνωστό, πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους κ.α.) παρέχει ήδη εδώ και δύο  περίπου μήνες το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης. Προσωρινά το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Ιατρείου των ΚΑΠΗ, εντός του Δημοτικού Πάρκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου