Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Στην Γιαγκόντινα της Σερβίας ο Πιερικός - Φοβερή φιλοξενία, ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας

 

Την πρώτη του προπόνηση επί Σερβικού εδάφους πραγματοποίησε ο Πιερικός στην Σερβία και την πανέμορφη πόλη της Γιαγκόντινα, στην οποία θα παραμείνει για δέκα ημέρες και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Η ομάδα της Πιερίας έφτασε χθές βράδυ Δευτέρας (23/8) και διανυκτέρευσε σε  ξενοδοχείο της περιοχής, έχοντας δίπλα της όλο τον δημοτικό μηχανισμό της πόλης (Jagodina) και μια απίστευτη φιλοξενία που πραγματικά ενθουσίασε τους ανθρώπους της Κατερινιώτικης αποστολής. Η Γιαγκόντινα είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Κατερίνη και ο δήμαρχος της, Ντράγκαν Μάρκοβιτς- Πάλμα, Πρόξενος της Ελλάδας στη Σερβία, Πρόεδρος της Δημοτικής Συνέλευσης της Jagodina, Πρόεδρος της Ενωμένης Σερβίας, Μέλος του Σερβικού Κοινοβουλίου (Mr.Dragan Markovic Palma), προσωπικός φίλος του δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και επίτιμος δημότης του δήμου Κατερίνης. 

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ο μεγάλος σεβασμός, καθώς και η τεράστια εκτίμηση που τρέφουν, στο πρόσωπο του δημάρχου Κατερίνης οι Σέρβοι οικοδεσπότες!  Χαρακτηριστικό αυτής της σχέσης και όσων αναφέρονται παραπάνω, η προσφορά της προετοιμασίας του Πιερικού, απο τον έναν δήμαρχο στον άλλο! Η διαμονή της αποστολής και ότι αυτό συνεπάγεται, είναι δώρο του δημάρχου της Γιαγκόντινα, στον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο!

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού της πόλης μίλησε στους παίκτες και τους προπονητές της Ελληνικής ομάδας  στο βραδινό γεύμα που δόθηκε πρός τιμήν του Πιερικού, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας FK Jagodina, με τους δυο άντρες να βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή δίπλα στην αποστολή του συλλόγου της Πιερίας. Οι Σέρβοι οικοδεσπότες, έχουν βάλει δίπλα στους ανθρώπους της Κατερινιώτικης ομάδας υπάλληλο του δήμου της Γιαγκόντινα, που μιλάει άπταιστα τα Ελληνικά, ώστε να διευθετεί, όλες τους τις αναγκαίες επιθυμίες βάση του προγράμματος προετοιμασίας και των αναγκών της. Ο αρχηγός αποστολής του Πιερικού και γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Μπάμπης Πεΐδης, είχε πολύωρη συνομιλία με τους τρείς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, απο τους οποίους ενημερώθηκε μάλιστα ότι στην σημερινή (24/8) απογευματινή προπόνηση στο στάδιο της πόλης, θα παρευρεθεί και ο δήμαρχος Ντράγκαν Μάρκοβιτς- Πάλμα, για να χαιρετήσει την αποστολή του ιστορικού συλλόγου της Πιερίας!

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, έχουν τεθεί στη διάθεση της ελληνικής αποστολής, όπως και μουσεία, πισίνες, πάρκα κλπ, στα οποία δε χρειάζεται να επιβαρυνθεί οικονομικά η ΠΑΕ, όταν θελήσουν παίκτες και προπονητές να τα επισκεφθούν, μιας και σε όλα, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για την ομάδα του Πιερικού.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συνθήκες όσον αφορά τις θερμοκρασίες είναι ιδανικότατες, με τον συννεφιασμένο ουρανό πάνω απο την πόλη και την γενικότερη φθινοπωρινή θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή, να κάνουν πολύ πιο εύκολο το έργο της ελληνικής αποστολής εντός και εκτός γηπέδων. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Σταύρος Νατσιάβας, έκανε τα πάντα, φροντίζοντας ώστε να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα οι συμμετέχοντες στην αποστολή, ενώ με μήνυμα του, ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο της Γιαγκόντινα, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας και όλους τους δημότες της περιοχής, για την εξαιρετική φιλοξενία στην ομάδα του.

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00΄τοπική θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη προπόνηση, (αναμένεται και θα ενσωματωθεί και Σέρβος επιτελικός χαφ για να δοκιμαστεί), ενώ για αύριο στις 17.00΄, είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της πόλης FK Jagodina (ομάδα Γ΄ Εθνικής Σερβίας), στο κεντρικό στάδιο της Γιαγκόντινα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου