Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Γιώργος Καρανικόλας - Επιστολή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

 

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ :

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ ...ΏΡΑ ΜΗΔΈΝ

Του Γιώργου Καρανικόλα

Είμαι ένας ρομαντικός παράγοντας Γεν. Γραμματέας )  στην ομαδα του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ από το 1990 μέχρι σήμερα , εραστής και θιασώτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , παρότι τα τελευταία χρόνια βιώσα  τον επαγγελματικό χώρο , της Β' εθνικής κατηγορίας , ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ , από το 2013 έως το 2017  .

Πότε δεν έπαψα να δηλώνω , ότι το ποδόσφαιρο που , με εκφράζει είναι αυτό των χαμηλών κατηγοριών  , της αλάνας ( κάποτε υπήρχε ) , το αγνό πού , έβγαζε και συνεχίζει να τροφοδοτεί τις μεγάλες ομάδες με ταλέντα , σημερα σε μικρότερο βαθμό .Διαπιστώνω όμως με λύπη ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εδώ και λίγα χρόνια βαδίζει πρός τον μαρασμό και τον αφανισμό .  Οι λόγοι πολλοί και ίσως άκαιροι να αναλυθούν τώρα . 

 Η πανδημία το ... αποτελειώνει !

Εκπέμπει SOS , Δεν υπάρχει μέλλον ?

Προέχει αναμφίβολα πρώτα η υγεία , αλλά δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση ότι ο αθλητισμός πρέπει να απαξιωθεί και να οδηγηθει στην ολοκληρωτική καταστροφή , γιατί τα " μαντάτα " είναι δυσοίωνα . Τα  ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από προπέρσι ,  είναι σε αναστολή  ( δύο σαιζόν διακόπηκαν ) ,οι ομάδες  μέρα με τη μέρα , αργοσβήνουν... , συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες κακών νέων , καθώς  σύλλογοι αποσύρονται από την ενεργή ενασχόληση τους . και αδρανοποιούνται .

Οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές είναι στην .. " ναφθαλίνη " ,  οι παράγοντες και οι προπονητές σε προβληματισμό και  απόγνωση , οι φίλαθλοι σε πλήρη απογοήτευση .Και η διοργανώτρια αρχή  προσπαθεί απεγνωσμένα  να βρεί τη " σανίδα " σωτηρίας ... Είδαμε στην αρχή της  καλοκαιρινής περίοδου μια μικρή αχτίδα ελπίδας για κάτι θετικό ,  καθώς επαναλειτούργησαν οι ακαδημίες , έστω και για ενάμιση μήνα ( Εώς τέλος Ιουνίου ) . Όμως η ανησυχία και η  αβεβαιότητα επέστρεψαν δυστηχως και τα σύννεφα είναι έτοιμα να φέρουν τη καταιγίδα , με τις συνέπειες να είναι οδυνηρές . Όλοι μας στον βαθμό που , μας αναλογεί πρέπει να βοηθησουμε , ώστε έστω και στην ύστατη στιγμή να βρεθεί λύση . "  ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΊΞΟΥΝ " . Πρόσφατα έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΣ ΠΙΕΡΊΑΣ  για το θέμα αυτό με την αγωνία ,  τόσο  της Διοίκουντων της ένωσης όσο και των εκπροσώπων να είναι κάτι παραπάνω απο έντονη . Μάλιστα ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας των ομάδων , κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι . Ο πρόεδρος κ. Τόκας Στέργιος συγκρατημένα αισιόδοξος για την έναρξη ,  μαζί  με τους συνεργάτες του καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια

, προκειμένου να  παίξουμε  αλλά ..... υπάρχουν εμπόδια .

Το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αυστηρό , χρειάζονται  εκτός των εμβολιασμένων  , Self test για παίκτες μέχρι 17 χρόνων  . Και Rapid test οι μεγαλύτεροι . Στο μεγάλο κόστος αυτών δεν μπορούν να υπάρξει σίγουρα η  ανταπόκριση από τα σωματεία , αφού τα οικονομικά τους είναι σε δεινή θέση . Τις περασμένες χρονιές οι αγώνες  διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία φιλάθλων ,  έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις δεν  υπάρχουν , φώς από πουθενά . Εκτός των 2500 euro που πήραν επιχορήγηση της ΓΓΑ τα  ελάχιστα σωματεία   τα οποία  , είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο  . Γίνονται ενέργειες της ΕΠΣ ΠΙΕΡΊΑΣ ,  πρός όλες τις κατευθύνσεις : Υφυπουργείο

Αθλητισμού , ΕΠΟ ,  Περιφέρεια ,  Βουλευτές , Δήμοι , ΕΟΔΥ , μακάρι ,

 να φέρουν αποτέλεσμα

και όλα να κυλήσουν ομαλά . Οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν την σοβαρότητα του θέματος . Κύριε Υπουργέ Αυγενάκη καλό είναι  το μητρώο σωματείων  που ,  τα νομιμοποιεί και άλλες καινοτομίες σας και καινούργοι νόμοι  ,  τα  οποία επικροτούμε . Αλλά μην αφήσετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να " ΠΕΘΑΝΕΙ " . Δεν ξέρω ποιός δρόμος θα ακολουθηθεί , όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη , αν θέλουν  , αναλαμβάνοντας το οικονομικό κομμάτι και με την συνεργασία των ομαδων που , αδημονούν να αγωνιστούν με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις ,  πίστευω ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει άρδην .

Και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα  που , δεν είναι άλλο από το αυτονόητο . Επαναλαμβάνω να μη χαθεί άλλη σαιζόν για το  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , γιατί η δεξαμενή ταλέντων στερεύει επικύνδινα . Και δεν πρόκειται να βγούν πλέον ΓΙΑΝΝΟΎΛΗΣ , ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΤΖΟΛΗΣ  ( Βατανιακός , Ολυμπιακός Λευκώνα και Δοξα Πενταλόφου αντίστοιχα ήταν τα μικρά  σωματεία που ξεκίνησαν ) και  τόσοι  άλλοι . Κλείνοντας να κάνω μια "  παράκληση ' στον προέδρο της ΕΠΟ κ. Ζαγοράκη .Θα πρέπει να συνδράμει άμεσα η Ομοσπονδία , όπως έκανε η ΕΟΚ ,τυγχάνει να  γνωρίζω γιατί είμαι και Γεν . Γραμματέας στην ομάδα μπάσκετ " ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

 " (θα επισυνάψω σχετικό έγγραφο της ) , η οποία ματαίωσε την καταβολή των 5 euro για , την ανανέωση των δελτίων ήτοι για μας σημαίνει :  5 × 80 αθλητές = 400 euro, δεν πληρώσαμε .

Γιατί κύριε Ζαγοράκη ένα δελτίο απλό να κοστίζει 25 euro και π.χ. όχι 15 euro ;

Γιατί και εσείς δεν πράττετε κάτι ανάλογο ? 

Αυτές οι απόψεις και οι σκέψεις είναι προσωπικές , αλλά στο σύνολό τους εκφράζουν και το σωματείο μου "  Αιγινιακός Π.Α. "  Ευλπιστώ όλα να πάνε κατ' ευχήν και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να αρχίσουν και να τελειώσουν κανονικά ,για το καλό του ποδοσφαίρου .

Μετά τιμής

Γιώργος Καρανικόλας

Γεν. Γραμματέας του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ

( ποδόσφαιρο )

Γεν. Γραμματέας του ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ

(μπάσκετ ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου