Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Μουσικό παραδοσιακό σεργιάνι με τους Μελωδούς της Παράδοσης

Ένα ταξίδι παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με φιλική συμμετοχή των καλλιτεχνών, Μάνου Αχαλινωτόπουλου και Γιάννη Πούλιου, παρουσίασαν οι «Μελωδοί της Παράδοσης» το βράδυ της Τετάρτης 4/8 στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης. Αν και, λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν υπήρχε χορός, τελικά ήταν μια μουσική βραδιά που τη χάρηκαν και την καταχειροκρότησαν οι θεατές της. 

Ο κόσμος χειροκρότησε ιδιαίτερα τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη που διαπρέπει στον μουσικό χώρο αλλά και στον ακαδημαϊκό χώρο (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου), χειροκρότησε όμως και ένα παιδί της Πιερίας, τον Γιάννη Πούλιο, που διαπρέπει στον ελλαδικό χώρο πλάι σε φημισμένους καλλιτέχνες. 

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, όσοι βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο Πάρκου, απόλαυσαν το μουσικό σεργιάνι των «Μελωδών της Παράδοσης». Πρόκειται για ένα «μουσικό σχήμα που για πάνω από 20 χρόνια διακονεί την αυθεντική ελληνική μουσική», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. 

Αναφερόμενος δε στη συγκεκριμένη εκδήλωση είπε ότι «είναι ένα μουσικό σεργιάνι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ελληνισμού με ηχοχρώματα Ανατολής ή και Δύσης, όπως δημιούργησε, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο ανώνυμος δημιουργός εκφράζοντας με το τραγούδι συναισθήματα χαράς, πόνου, έρωτα». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιαλός, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους κυρίους Αχαλινωτόπουλο και Πούλιο για τη συμμετοχή τους, τη Διασωστική Ομάδα Κατερίνης για την πάντοτε χρήσιμη παρουσία της καθώς επίσης και τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου