Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Οι συνθήκες ακραίου καύσωνα συνεχίζονται - Πότε θα υποχωρήσει η θερμοκρασία

Από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί

O καύσωνας συνεχίζει την επέλασή του και με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η μέρα σε όλη τη χώρα. Μέγιστες θερμοκρασίες 42 έως 43 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο αναμένονται την Κυριακή στη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι' αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

H ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Kλέαρχο Μαρουσάκη, μόνο τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα αναδειχθούν λίγες τοπικές συννεφιές. Μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας θα κυριαρχούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφερόμενος στο ισχυρό και μακράς διαρκείας κύμα καύσωνα. 

Υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου