Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΓΙΝΕ εθελοντής στον Δήμο σου για τα Seatrac!

Υποστηρίζουμε την αδιάκοπη πρόσβαση των Α.Με.Α στις παραλίες μας και σας προσκαλούμε αν είστε άνω των 18 να συμμετέχετε κι εσείς, εποπτεύοντας εθελοντικά την ομαλή λειτουργία τους.

Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να... 

-ενημερώνουμε τα Α.Με.Α και τους συνοδούς τους που δεν γνωρίζουν την λειτουργία των Seatrac και να τα θέτουμε σε λειτουργία με το απλό χειριστήριο που τα συνοδεύει

-απομακρύνουμε από τις ράγες τα φύκια και τυχόν φερτά υλικά

-πληροφορούμε τα μικρά παιδιά, που το βλέπουν σαν παιχνίδι, πως είναι απαραίτητο για τους συνανθρώπους μας Α.Με.Α

-εποπτεύουμε τις συνοδές εγκαταστάσεις-παροχές, μεταφέροντας άμεσα κάθε πληροφορία για τυχόν πρόβλημα που προκύπτει στους αρμόδιους του Δήμου μας.

Τα πέντε σημεία, από βορρά προς νότο,  όπου έχουν τοποθετηθεί τα Seatrac είναι:

Ένα στην Παραλία Κορινού, ένα στην Παραλία Καλλιθέας, μεταξύ Κορινού και Παραλίας Κατερίνης, δύο μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής και ένα στο νότιο άκρο της Ολυμπιακής Ακτής.

ΤαSEATRAC, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια πάνω σε ράγες,  είναι μία εξαιρετική λύση για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα. Αποτελούν ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Κυρίως όμως, είναι βοηθητικά εργαλεία για τις οικογένειες και τους φροντιστές των Α.Με.Α,ώστε να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους!

Στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα Seatrac από τον Δήμο Κατερίνης υπάρχουν συμπληρωματικές παροχές για την ολοκληρωμένη εμπειρία στην παραλία! Κάποιες από τις παροχές είναι: parking, διάδρομος, τουαλέτα, αποδυτήριο, σκίαση, ντουζ. 

Ο Δήμος Κατερίνης πρωτοστάτησε στην εισαγωγή των Seatrac στις παραλίες του. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι να υποστηρίξουμε την ορθή λειτουργία τους ούτωςώστε αυτά να είναι χρήσιμα σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης περιοχής μας κατά τους θερινούς μήνες. Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε εσάς, τους εθελοντές του Δήμου Κατερίνης.

Αυτό το καλοκαίρι ας αφιερώσουμε λίγες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρεθούμε δίπλα στην θάλασσα αλλά και δίπλα στο πολύτιμο μέσον, το SEATRAC του Δήμου Κατερίνης, που διευκολύνει την πρόσβαση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα στα όμορφα νερά του Δήμου μας.

Επειδή η θάλασσα είναι για όλους στον Δήμο Κατερίνης!

Συντονισμός: Αντιδημαρχία Τουρισμού

Επικοινωνία

Τηλ.: 2351772448

Email:gtourismou.katerini@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου