Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Έκκληση της ΔΕΥΑΚ για ορθολογική χρήση του νερού

Έκκληση στους καταναλωτές για ορθολογική και λελογισμένη χρήση νερού απευθύνει η ΔΕΥΑΚμε δεδομένο, ότι, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (υψηλές θερμοκρασίες) επιτείνουν το πρόβλημα έλλειψης νερού, που διαχρονικά παρατηρείται στη διάρκεια του καλοκαιριού, σε περιοχές του Δήμου Κατερίνης. 

Ειδικά σε οικισμούς όπως π.χ. στον Κορινό, στη Σεβαστή κ.α. το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, επειδή παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην επαρκή υδροδότηση συστήνεται στους κατοίκους, η ορθολογική χρήση νερού, αποφεύγοντας όσο είναι δυνατό καταναλώσεις που δεν είναι απολύτως αναγκαίες.

Καλούμαστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο - ειδικά τις ώρες αιχμής - άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά και αποκλειστικά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων, κοινόχρηστων χώρων κ.ο.κ.

Η ΔΕΥΑΚ ζητά την κατανόηση των δημοτών, τους οποίους διαβεβαιώνει, ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του νερού και τηδιασφάλιση υδροδότησης όλων των νοικοκυριών.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε την ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά. 

Προσοχή στην κατανάλωση του νερού, το καλοκαίρι. Όχι στην σπατάλη του πολυτίμου αυτού αγαθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου