Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Καλοκαιρινοί παραδοσιακοί ήχοι στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, στον Κάτω Αγιάννη

 

ΘΕΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΟΠΠΑΠ)

Καλοκαιρινοί παραδοσιακοί ήχοι στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, στον Κάτω Αγιάννη

«Καλοκαιρινοί παραδοσιακοί ήχοι» απλώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 22/7 στον Κάτω Αγιάννη Δ.Κατερίνης, στο αμφιθέατρο του χωριού, με την παρουσία κατοίκων και επισκεπτών, μικρών και μεγάλων. Ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κάτω από το φως της σελήνης και υπό τον έναστρο ουρανό, παρουσίασαν τραγούδια - καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα. 

Ήταν η πρώτη από τις τρεις συναυλίες που προετοίμασε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει οργανώσει, γι’ αυτό το καλοκαίρι, ο Οργανισμός Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ). Και η παρουσία ορχήστρας και χορωδίας του Μουσικού Σχολείου στον Κάτω Αγιάννη ήταν κάτι που με πολλή χαρά περίμεναν οι κάτοικοι του χωριού, μια περιοχή που έχει παράδοση στον πολιτισμό και στις εκφάνσεις της τέχνης. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αγιάννη καλωσόρισε τους κατοίκους και τους επισκέπτες και κάλεσε στο βήμα τη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνης και Πρόεδρο των ΔΗΠΑΚ, Ασημίνα Πούλιου, να απευθύνει έναν χαιρετισμό. 

Η κ. Πούλιου, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο, μετέφερε τους χαιρετισμούς του καθώς και τους χαιρετισμούς του Προέδρου του ΟΠΠΑΠ Γιώργου Τσιαλού αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κάτω Αγιάννη για τη συνεργασία με τον Δήμο, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης «που κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια τις εκδηλώσεις του Δήμου μας». 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της ευχήθηκε: «Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ σ’ αυτόν τον όμορφο χώρο του Κάτω Αγιάννη». 

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Βαρδακώστας, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Αγιάννη για τη συνεργασία καθώς και τον Δήμο Κατερίνης για τη συμμετοχή του Σχολείου σ’ αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Κάτω Αγιάννη, Σιδέρης Μιχαλόπουλος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ευχήθηκε: «Σας εύχομαι, από καρδιάς, μια καλή μουσική βραδιά». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης συνεχίζοντας τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δ.Κατερίνης, θα πραγματοποιήσει νέα συναυλία,τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ., στα σκαλοπάτια Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Παραλίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου