Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Σωτήρης Νιζαμόπουλος - Το τανκ του Αιγινιακού

 

Πήγα χθές Σάββατο  στην εκκλησία της Κοίμησης Θεοτόκου στο Αιγίνιο , για την εξόδιο ακολουθία  του παλιού άσσου του Αιγινιακού Σωτήρη Νιζαμόπουλο .

Και ειδα με συγκίνηση , έξω από την αυτήν το μοναδικό στεφάνι συλλυπητηρίων να το έχει αποστείλει  η Ομάδα που υπηρέτησε πιστά , για πολλά χρόνια .Μπράβο στην Διοίκηση του συλλόγου , που αποδεικνύει με τις ενέργειες της , οτι δεν ξεχνά τους ανθρώπους οι οποίοι  "μάτωσαν " τη φανέλλα του Αιγινιακού , γιατί τέτοιος παίκτης ήταν και ο αειμνήστος .  Μπορεί το σωματείο της Βόρειας  Πιερίας να αγωνίζεται στη Β' Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πιερίας , όμως αυτό δεν το εμποδίζει να λειτουργεί με σοβαρότητα και οργάνωση που θα ήθελαν πολλές ομαδες .

Θυμάμαι την αγωνιστική παρούσια του ΤΙΛΥ ( ετσι τον αποκαλούσαν ) . Και με πιάνει  δέος και ρίγος , ήταν ένα " τάνκ " κυριολεκτικα μέσα στο γήπεδο , που τότε καλυπτόταν από ψηφίδα ( ψιλό χαλίκι ) . Έδινε τα πάντα , στην εποχή , που ο Αιγινιακός , για πολλά χρόνια είχε πανελλήνια καταξίωση . ( ιδίως τη τετραέτια 1975 -79) . 

Χαλύβδινος μέσος ( γεννήθηκε το 1951 ) ,  που " έτρωγε " σίδερα για 90' . Το νούμερο 8 της  ομάδας ξεχώριζε για την μαχητικότητα και το πάθοςτου ,  ηταν ένα μηχανάκι , με μεγάλη προσφορά στο Αιγινιώτικο Ποδόσφαιρο . Ενώ αξέχαστα έχουν μείνει στους παλαιότερους τα έυστοχα κτυπήματα πέναλτυ , αφού ήταν ο σπεσιαλιστας του είδους .

Θα μπορούσα να γράψω πολλά , αλλα νομίζω οτι δεν χρειάζεται , γιατί  Ο Νιζαμόπουλος έχει γράψει την δική του ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .

 ΣΩΤΗΡΗ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου