Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου «ταξιδεύει» στην Πιερία με οδηγούς την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο Λιτοχώρου, απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming  την Όπερα TOSCA του GiacomoPuccini  και το αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή στις 28 Ιουλίου.

Δύο παραγωγές  του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021,το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η Όπερα TOSCA του GiacomoPucciniμε την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δύο χορωδίες, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τη Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή εξαιρετικών λυρικών τραγουδιστών. 

Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά-κοστούμια της παράστασης επιμελείται ο Αθανάσιος Κολαλάς και τη μουσική διεύθυνση η Λίζα Ξανθοπούλου. Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ.Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ' ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και ποταπών ενστίκτων. Αυτό  όμως που δεσπόζει σε αυτή την Όπερα είναι η καθηλωτική μουσική τουGiacomoPuccini. Η εκδήλωση γίνεται σε συμπαραγωγή με την Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κ.Θ.Β.Ε.

Η Αντιπεριφερειάχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Άννα Μυκωνίου και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολόλιο για την αγαστή τους συνεργασία και την προβολή των σημαντικών αυτών παραγωγών στο Λιτόχωρο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού. Ο πολιτισμός μπορεί να αποδειχθεί σε συγκριτικό μας πλεονέκτημα, με θετικό πρόσημο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Hανάπτυξη ενός δικτύου  πολιτισμού με δράσεις και συνεργασίες όλων των φορέων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε και να αναδείξουμε αυτόν τον σκοπό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου