Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, υποχωρεί ο καύσωνας (βίντεο)

 

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και τοπικές μπόρες στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. 

Αλλάζει ο καιρός και υποχωρεί σημαντικά το κύμα καύσωνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με τις θερμοκρασίες να επανέρχονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ κάποια τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου για αύριο Σάββατο 3/7 η θερμοκρασία στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, δηλαδή στη Θεσσαλία, τη Στερεά, και την Πελοπόννησο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτά τα επίπεδα θα κυμανθεί και την Κυριακή. Άρα θα έχουμε μια σημαντική και αισθητή διαφορά από τα 40αρια των προηγούμενων ημερών με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις δροσίζοντας την ατμόσφαιρα.

Από πλευράς φαινομένων ωστόσο χρειάζεται μια προσοχή από σήμερα Παρασκευή σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες τοπικά ισχυρές. Αυτή η αστάθεια αργά το βράδυ της Παρασκευής- ξημερώματα Σαββάτου θα μετατοπιστεί λίγο νοτιότερα σε περιοχές της Χαλκιδικής και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Κατά την διάρκεια του Σαββάτου δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες να εκδηλωθούν και σε πιο νότια και ανατολικά τμήματα δηλαδή προς τις Σποράδες, την Εύβοια και περιοχές της Αττικής στα βορειοανατολικά του νομού. Την Κυριακή όμως δεν φαίνεται κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου