Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΕΚΑΒ Κατερίνης - Το πλήρωμα δέχτηκε βίαιη επίθεση με συνέπεια να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των Διασωστών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΚΑΒ Κατερίνης για τη βίαιη επίθεση κατά του πληρώματος που είχε κληθεί να συνδράμει σε επικείμενο τοκετό !!!!

Την Τετάρτη 30/06/2021 κατά την απογευματινή βάρδια δεχτήκαμε κλήση να συνδράμουμε σε επικείμενο τοκετό στην Βροντού Πιερίας.

Κατά την προσέγγιση του ασθενοφόρου στον τόπο του συμβάντος, το πλήρωμα δέχτηκε βίαιη επίθεση, από συγγενικό πρόσωπο, με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα και να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των Διασωστών, που είχαν κληθεί να βοηθήσουν, προσφέροντας πρώτες βοήθειες στην επίτοκο.

Αποτέλεσμα της παραπάνω επίθεσης ήταν η αποχώρηση του ασθενοφόρου από το σημείο έως ότου εξασφαλίσουμε ασφαλή περιβάλλον για Διασώστες και ασθενή, με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας την κατ’ επανάληψιν αγαστή και αψεγάδιαστη συνεργασία μας, η οποία βοήθησε να καταστεί δυνατή η παραλαβή της μητέρας και του άτυχου βρέφους ώστε να διακομιστούν άμεσα στο Γ.Ν.Κατερίνης.

Δεν θα πάψουμε να διατρανώνουμε πως μόνο καθυστέρηση στην ΑΜΕΣΗ επέμβασή μας μπορούν να επιφέρουν αυτές οι πρακτικές και κωλύματα στην εκτέλεση του καθήκοντος υπό το καθεστώς βίας, απειλής και χειροδικίας.

Με τιμή για το Δ.Σ.:

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ποικιλίδης Ιωάννης              Βάιος Βασίλειος

olymposvoice.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου