Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις σε εξέλιξη στον Σβορώνο

Ασφαλτοστρώσεις, που αναβαθμίζουν ριζικά το οδικό δίκτυο και την καθημερινότητα των δημοτών ξεκίνησαν σήμερα στον Σβορώνο. Ο λόγος για τη «Βελτίωση υφιστάμενων οδικών υποδομών εντός της Δ.Κ Σβορώνου της Δ.Ε. Κατερίνης», προϋπολογισμού 201.612 ευρώ, που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης (Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας).

Ειδικότερα, οι  υφιστάμενες οδοί που βελτιώνονται - ασφαλτοστρώνονται βρίσκονται εντός του Σβορώνου, καθώς και στον οικισμό «Προσήλιο» της συγκεκριμένης κοινότητας. 

«Η διαρκής βελτίωση των οδικών υποδομών στο σύνολο του Δήμου αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας.Στόχος μας και για τον Σβορώνο είναι η άνετη και ασφαλής μετακίνηση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος απότους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Κεραμιδιώτη, Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη, καθώς και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Σβορώνου Χρήστο Κωνσταντινίδη,πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στις παρεμβάσεις.

Η ταυτότητα των εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης

Το έργο υλοποιείται βάσει αυτοψίας, η οποία διενεργήθηκε στο αστικό οδικό δίκτυο της Δ.Κ. Σβορώνου, όπου εντοπίσθηκαν φθορές επί του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται είναι οι εξής: 

• Αποξήλωσης κατεστραμμένων ασφαλτικών οδοστρωμάτων ή οδοστρωμάτων από τσιμέντο

• Εκσκαφών.

•Ανακατασκευής οδοστρωσίας.

•Ασφαλτόστρωσης / τσιμεντόστρωσης.

Το έργοχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου