Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ένωση Ποντίων Πιερίας - Θεατρική παράσταση «Ποίος είμαι;» το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021


Την κωμωδία «Ποίος είμαι;», σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη, παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στο δημοτικό θέατρο πάρκου Κατερίνης, και ώρα 21.00. (Γενική είσοδος 5 €).

Θεατρική κωμαδία «Ποίος είμαι;», βασίζεται σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χάρη Αμαντίδη, με βοηθό σκηνοθέτη την Σοφία Αγαθαγγελίδου, σκηνικά – κοστούμια της Βέτας Χαϊλαζίδου και μακιγιάζ της Όλγας Παπανάκου.

Εμφανίζονται κατά σειρά οι ηθοποιοί, Ζήνα Αλεξανδρίδου, Άννα Σιδηροπούλου, Κική Ευμορφίδου, Γιώργος Φιρινίδης, Σοφία Χατζηδημητρίου, Μίμης Συμεωνίδης, Σπύρος Αναγνώστου, Μαίρη Αραβίδου, Θεοδώρο Αθανασούλα, Βάσω Κοκκινοπλίτη και Πόπη Παναγιωτίδου.

Ο Κώστας Παπουτσίδης

Όπως αναφέρει εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ο πρόεδρος Κώστας Παπουτσίδης, «η Ένωση Ποντίων Πιερίας οκτώ και πλέον δεκαετίες αποτελεί  μια σταθερή και διαχρονική αξία στο χώρο της ποντιακής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει.

Με μακρά παράδοση στο ποντιακό θέατρο δεν θα μπορούσε να μην δώσει για ακόμη μία φορά το παρών της στα καλοκαιρινά Πολιτιστικά Δρώμενα του τόπου μας.

Στις πρωτόγνωρες και ιδιόμορφες καταστάσεις που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε όλοι μας, έρχονται με περισσή αγάπη και μεράκι τα μέλη του Θεατρικού μας τμήματος να  ανακουφίσουν αλλά και να απαλύνουν  τις πληγές που άφησε η πανδημία στις ψυχές μας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο.

Μέσα από τα μοναδικά κείμενα  και την καθηλωτική σκηνοθετική ματιά του Χάρη Αμανατίδη είμαστε βέβαιοι για το θετικό αποτέλεσμα!».

Ο Χάρης Αμανατίδης

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Αμανατίδης, επισημείναι: «Καλοκαίρι, και μετά από τις απανωτές καραντίνες, σκεφτήκαμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι, να το ρίξουμε έξω, να γελάσουμε επιτέλους, αρκετά εχολοσκάσαμε.

Για αυτό και η φετινή μας παράσταση κοιτάζει πονηρά, γελώντας και χαμογελώντας, ζητήματα που μας βασάνισαν και συνεχίζουν να μας βασανίζουν, όπως ο φόβος, η παραπληροφόρηση ακόμα ακόμα και το ζήτημα της ταυτότητας μας μέσα σε ένα κόσμο που φαίνεται να κλονίζεται.

Με την ανατρεπτική ματιά της κωμωδίας, μπορούμε να τα διασκεδάσουμε, να τα δούμε διαφορετικά και ίσως κατορθώσουμε να τα φέρουμε στο φως διώχνοντας το σκοτάδι με το λυτρωτικό μας γέλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου