Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Teqball - Συνάντηση με Μανώλη Κολυμπάδη και γενικό γραμματέα FITEQ Marius Vizer

Το Teqball επινοήθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ουγγαρία. Αρχικά ο σκοπός του ήταν η προπόνηση των ποδοσφαιριστών αφού μέσα σε λίγα λεπτά έρχονται πάρα πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα βελτιώνονται στο κοντρόλ, στην πάσα και στις γρήγορες αποφάσεις.
Πολύ σύντομα διαδόθηκε στις 5 ηπείρους και έγινε επίσημο άθλημα. Αυτή την στιγμή παίζουν Teqball εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 120 ομοσπονδίες και σύντομα θα φτάσουν τις 200 αφού πολλές χώρες παίζουν Teqball και ετοιμάζουν την ίδρυση ομοσπονδίας. Μία από αυτές και η Ελλάδα όπου η ομοσπονδία είναι υπό σύσταση. 

Παρόλο που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της ομοσπονδίας έχουν γίνει τουρνουά στην Ελλάδα και υπάρχουν τραπέζια σε πολλές πόλεις. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν προμηθευτεί εξοπλισμό και προπονούνται είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε το 2016 ο Έλληνας αθλητής Νικόλαος Ζιβάνοβιτς έφτασε στα ημιτελικά.

Η Fiteq (παγκόσμια ομοσπονδία) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΔΟΕ για την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Βασίλης Χαραλαμπάκης που "τρέχει" τις διαδικασίες για την υπό ίδρυση ελληνική ομοσπονδία Teqball, είπε τα εξής: 

"Σήμερα συναντηθήκαμε στο κτήριο της ΕΟΕ, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας της FITEQ Marius Vizer, ο δικηγόρος μας Γεώργιος Καλούδης και εγώ.  Συζητήσαμε για την επίσπευση της ίδρυσης, την παρουσία του αθλήματος στους Ολυμπιακούς αγώνες και άλλα.

Σε ξεχωριστή συζήτηση που είχα με τον κ. Vizer συζητήσαμε το σύστημα διεξαγωγής διοργανώσεων και την δημιουργία εθνικών ομάδων. Το επόμενο παγκόσμιο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον Δεκέμβριο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου