Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση Δήμου Δίου-Ολύμπου για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2021), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1.26., αρ. 94 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87 Α’) και της υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων,

που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό της βλάστησης (αποψίλωση) και στην απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών (από τις ιδιοκτησίες τους), με στόχο, αφενός την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (ή ταχείας επέκτασής της) και αφετέρου τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών ιδιοκτησιών ως προς τις παραπάνω περιγραφείσες υποχρεώσεις τους, ο Δήμος, σύμφωνα με τον ως άνω Νόμο, είναι υποχρεωμένος να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους, ενώ επισημαίνεται ότι οι ίδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και τις τυχόν περαιτέρω ποινικές τους κυρώσεις, όπως ορίζει ο παραπάνω νόμος και ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Συγκεκριμένα, σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται ως προς τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο 0,50€ ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, ενώ παράλληλα βεβαιώνεται σε βάρος τους και η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου για τον καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους.

Ο Δήμος προσβλέπει στην καλή συνεργασία των δημοτών καθώς πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου