Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Προγραμματίζονται ημερίδες ευαισθητοποίησης αιρετών και υπαλλήλων για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη γυναικεία συμμετοχή στα κοινά

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ημερίδες που θα αφορούν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση αλλά και την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στα κοινά και πιο συγκεκριμένα στην Αυτοδιοίκηση, ετοιμάζονταιαπό την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο ενημέρωσης Προέδρων Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Από πλευράς Δήμου Κατερίνης,στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Πιπίτσα Μακρίδου. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή,ενώ οι εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, αφορούσαν: 

Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με εξειδικευμένους φορείς με σκοπό την επιμόρφωση α) των μελών δημοτικών επιτροπών ισότητας, β) των δημοτικών συμβουλίων, γ) στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, σύμφωνα με την 194/19-05-2021 απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 

Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας «για την προστασία της εργασίας» κλπ., κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και την παρενόχληση στον χώρο εργασίας, κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το πλαίσιο προώθησης για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. 

Ο Νόμος 4800/2021 σχετικά με τη συνεπιμέλεια / σχέσεις γονέων και τέκνων. 

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δ.Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου, δήλωσε: «Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το πρακτικό της υπ’ αριθμόν 194/19-05-2021 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η Επιτροπή Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους δημοσίων φορέων και πανεπιστημίων προκειμένου να συναφθεί ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των μελών Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας, των Δημοτικών Συμβουλίων και στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων γύρω από θέματα ισότητας των φύλων. 

Η συνεργασία αυτή προβλέπει τη διεξαγωγή σειράς ημερίδων όπου ο πρώτος κύκλος αυτών των ημερίδων θα αφορά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση ενώ ο δεύτερος κύκλος θα αφορά στην ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στα κοινά και πιο συγκεκριμένα στην Αυτοδιοίκηση. 

Θεωρώ, λοιπόν, ως πολύ χρήσιμη τη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη που έγινε, διότι όλοι όσοι συμμετείχαμε σ’ αυτήν, κατανοήσαμε ότι, οργανωμένα πια, θα ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός αιρετών και αρμοδίων υπαλλήλων γύρω από σοβαρότατα κοινωνικά θέματα. Και βεβαίως, αυτή η ενημέρωση, μέσω του Δήμου μας, θα περάσει και στην τοπική κοινωνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου