Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Προσθήκη της προσωνυμίας «Δημήτρης Κυριακού» στη μετονομασία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

- Καταρχήν απόφαση για τη μετονομασία θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο

- Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε ήδη ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Με στόχο να τιμήσει και να αναδείξει το πολύπλευρο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό έργο του αείμνηστου διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δημήτρη Κυριακού, μέσω του οποίου «κέρδισε» ευρεία αναγνώριση και να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του, τις διαδικασίες να λάβει το Σχολείο, το όνομά του δρομολογεί ο Δήμος Κατερίνης.

Σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης, προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και προς το Σχολικό Συμβούλιο διατύπωσε και κοινοποίησε ήδη και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, βάσει και της ομόφωνης σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της γενικής συνέλευσής του.

Το θέμα, προκειμένου να ληφθεί καταρχήν απόφαση, πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά και αφού γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης ΚώσταςΚουκοδήμος: «Θέλοντας να τιμήσουμε τη μνήμη του Δημήτρη Κυριακού που πρόσφερε επί σειρά ετών ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, συμβάλλοντας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τα μέγιστα, προκειμένου να το καταστήσει πεδίο ανταλλαγής εκπαιδευτικών ιδεών, χώρο ελεύθερης έκφρασης με σημαντική συμβολή στο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας, πρόθεσή μας είναι στο πλαίσιο και της ομόφωνης απόφασης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, να προωθήσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου το Μουσικό Σχολείο να φέρει εφεξής το όνομά του».

Όπως διευκρινίζει ο Δήμαρχος:«Παράλληλα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να οικοδομηθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο Μουσικό Σχολείο και να εξοπλιστεί με τις αναγκαίες-κατάλληλες υποδομές. Αυτό θα είναι ίσως και η πιο έμπρακτη συμβολή μας στη διατήρηση της μνήμης του Δημήτρη Κυριακού, καθώς γνωρίζω προσωπικά τον αγώνα που έδωσε για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κυριακού

Ο Δημήτρης Κυριακού, καθηγητής Θεολογίας και διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 54 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η διαδρομή του στην εκπαίδευση υπήρξε πλούσια και αξιοπρόσεκτη, καθώς μεταξύ άλλων ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, για την ουσιαστική αναβάθμιση του οποίου εργάστηκε αδιάλειπτα προσφέροντας ταυτόχρονα στην ποιοτική-καλλιτεχνική ανάταση της πόλης.

Την περίοδο 1990 έως 2002, υπηρέτησε με συνέπεια τον Δήμο Κατερίνης ως δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ., καθώς και απλό μέλος συλλόγων και φορέων της πόλης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου