Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - Το ημερολόγιο έδειχνε 9 ΙΟΥΝΊΟΥ 1976 , ημέρα Τετάρτη στο πυρακτωμένο από 4000 και πλέον φιλάθλους

 

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 ΙΟΥΝΊΟΥ 1976 ,ημέρα Τετάρτη ( σύμπτωση ;;;; ) , τότε ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ έπαιζε για το ειδικό πρωτάθλημα ( συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες ομάδες των ενώσεων ) ανόδου στη Β' εθνική με τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΚΆΣΤΡΟΥ , σε  αγώνα που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό  τον τίτλο .

Οι Αιγινιωτες πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους , έως και ...σήμερα μετέτρεψαν το ντέρμπι κορυφής σε" παράσταση " ... για ένα ρόλο , φθάνοντας στο επιβλητικό 4 - 0 !!! , έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΓΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ , που πέτυχε και τα 4 τέρματα των κυανόλευκων . Προπονητής του πρωταθλητή της Α' κατηγορίας της  Ε.Π.Σ.Κ.Δ.Μ. , ομάδας του Αιγινίου ήταν η παλιά δόξα του Πιερικού ποδοσφαίρου , που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Πειραιά , αείμνηστος κύριος ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ .

Το Γήπεδο ΑΙΓΙΝΙΟΥ ήταν κατάμεστο , πάνω από 2000 θεατές είδαν έναν ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ " χάρμα οφθαλμών " . Και όλο το ΑΙΓΙΝΙΟ πίστεψε ότι η ομάδα όχι μόνο κτυπησε την " πορτα" της Β' εθνικής , αλλά ήταν έτοιμη να την ανοίξει , δυστυχώς όμως λίγες μέρες μετά ήρθε το " πατατρακ" ήττα 0 - 2 από ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ ( στο πυρακτωμένο από 4000 και πλέον φιλάθλους  Γήπεδο ΑΙΓΙΝΙΟΥ από όλη την ΠΙΕΡΙΑ ) και το όνειρο... έσβησε . Το οξύμωρο της ιστορίας είναι το γεγονός ότι στην τελική βαθμολογία ,  το εισιτήριο για τη Β' Εθνική κέρδισε ο ΕΘΝΙΚΌΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ , τον οποίον το Αιγινιωτικο συγκρότημα είχε προσφάτως σκορπισει ... στους τέσσερεις ( 4 ) ανέμους . 

Υ.Γ. Αν ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ είχε ανέβει στην Β' εθνική την περίοδο 1975 -76 ,  σίγουρα η ιστορία του θα ήταν  πολύ διαφορετική , από τότε πέρασαν 45 ολόκληρα  χρόνια και η μνήμη της τεράστιας εκείνης απώλειας παραμένει " νωπή " !!! . Το όνειρο όμως δεν έμεινε ανεκπλήρωτο , αφού τη σαιζόν 2013 -14 και για 5 (πέντε ) χρόνια Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ έδωσε το παρών του στα σαλόνια της Β' εθνικής με επιτυχία . 

"  ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ... ΠΑΡΕΛΘΌΝΤΟΣ " !!!.

Επιμέλεια κειμένου και φώτο : 

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου