Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης - «Όλοι μαζί μπορούμε – Ο αθλητισμός μας ενώνει»

Το 5oΔημοτικό Σχολείο Κατερίνης στέλνει μήνυμα αγάπης, φιλίας, ελπίδας και αισιοδοξίας από την Κατερίνη και την Πιερία μέσα από την δράση του

Μια πρωτότυπη ιδέα επιχείρησε τη φετινή σχολική χρονιά 2020/2021 εν μέσω πανδημίας να φέρουν σε πέρας οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και ο διευθυντής τους δάσκαλος Βασίλης Τσακιρίδης. Είχαν την έμπνευση να πραγματοποιήσουν κάτι το ιδιαίτερο που στην αρχή της σχολικής χρονιάς φαινόταν ακατόρθωτο, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε εφικτό σκορπώντας στους μαθητές ενθουσιασμό κι αγωνία αν όλα μέχρι το τέλος θα εξελίσσονταν ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμόκαι με τους υγειονομικούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με αρωγό και συμπαραστάτη τονδάσκαλο,διευθυντή του σχολείουΒασίλη Τσακιρίδη είχαν βάλει στοίχημα να δώσουν και να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρό μας που βάλλεται από παντού κι εξαιτίας της κρίσης που διαμορφώθηκε με τον covid-19.

Ο αθλητισμός είναι μια διεθνής γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση διαφορών και στην προώθηση σημαντικών αξιών απαραίτητων για μια διαρκή ειρήνη.

Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για τηντιμή, το ήθος, την αποδοχή του διαφορετικού, τoν αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία. Προωθεί την ισότητα για όλους και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στερεώνοντας τις φιλίες και τις σχέσεις. Όλοι μαθαίνουν πώς να κερδίζουν και πώς να χάνουν έντιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ξυπνήσει τη φαντασία και να ανεβάσει το αθλητικό πνεύμα, την αθλητική άμιλλα, έχει τη δύναμη να ενώσει να γεφυρώσει κι όχι να χωρίσει.

Το όραμά μας ξεκάθαρο, αρμονική συνεργασία, φιλία μεταξύ διαφορετικών συλλόγων, ομάδων, ενέχει δυσκολίες, όχι όμως αξεπέραστες.

Ένα από τα οφέλη του είναι ότι ενώνει τους ανθρώπους/ποδοσφαιριστές, συμπαίκτες/συνάδελφους, εργαζόμενους, υπαλλήλους, τεχνικά επιτελεία, διοικήσεις, στερεώνει τις φιλίες.

Ήρθε τελικά η στιγμή να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνιά μας αυτή δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε με τις ομάδες ΠΑΕ της διοργανώτριας αρχήςFootballLeagueγια ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αρμονική συνύπαρξη με σεβασμό των συλλόγων στηρίζοντας το δύσκολο έργο της επαγγελματικής κατηγορίας της FootballLeague 2020/2021 Ευχαριστούμε τις διοικήσεις, τα επιτελικά τιμ, τα τεχνικά τιμ και των δέκα (10)επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων ΠΑΕ του Βορείου Ομίλου της FootballLeague, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του σχολείου και χωρίς σκέψη στην επιθυμία μας για τις εμφανίσεις των ομάδων που δεχτήκαμε, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές μας να πραγματοποιήσουν την καμπάνια μέσα από την δράση μας: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

Με όλο τον σεβασμό προς τα μέλη σας για την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που επιδείξατε στις επιθυμίες μας, σας ευχαριστούμε για την επίτευξη του οράματός μας.

Η παρουσία η οποία άρχισε από τον Μάρτιο του 2021 κι ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021 ήταν μια ευχάριστη, αξέχαστη, ξεχωριστή και χαρούμενη στιγμή στην καθημερινότητα των μαθητών δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να οραματιστούν και η επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα.

Η σειρά εμφανίσεων των ομάδων των 10 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων Βορείου Ομίλου είναι αυτή όπως κληρώθηκε η κάθε μια αγωνιστική από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της FootballLeague Βορείου Ομίλου με βάση την ομάδα της πόλης μας την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961.


Η σειρά εμφανίσεων είναι η ακόλουθη:

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, ΠΑΕ ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΠΑΕ Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑ, ΠΑΕ ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Οι δυο επίσημες αγωνιστικές ποδοσφαιρικές μπάλες της διοργανώτριας αρχής NikeMAGIAείναι ευγενή προσφορά των: ΠΑΕ Πιερικός 1961 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης, στον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στην διοργανώτρια αρχή της SuperLeague2 FootballLeague και τον πρόεδρό της ΛεωνίδαΛεουτσάκο, στην ΕΠΟ και στον πρόεδρό της ΘοδωρήΖαγοράκη, στην ΕΠΣ Πιερίας και στον πρόεδρο Αστέριο Τόκα, στην ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ στον πρόεδρο Σταύρο Νατσιάβα και στην διοίκηση, στην διοίκηση του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ και στον πρόεδρο Αντώνη Κυργιάκο,  για την ευγενική προσφορά και στήριξη της καμπάνιας μας, στον OργανισμόΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης για τη χρήση του Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνωπροέδρους και μέλη των δέκα (10) ΠΑΕ με τις ιδιότητές τους, τουςεπαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, διοικήσεις, προπονητικά επιτελεία, υπαλλήλους των ΠΑΕ, τους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές και διαιτητές γι’ αυτούς τους 4 μήνες που έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της FootballLeague με δέκα (10) ομάδες, ανταποδίδοντας μία ατμόσφαιρα που πρέπει να δημιουργηθεί μέσα σ’ ένα κλίμα φιλίας, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο αθλητικός κόσμος στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, συναίσθημα με αρμονική συνύπαρξη που αναδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού και την αθλητική παιδεία όλων μας.


Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε όλους θερμά με τις ιδιότητές σας και τους 10 ποδοσφαιρικούς συλλόγους για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου μας κι ελπίζουμε να έχετε πάντα τη δυνατότητα να στέκεστε στο πλευρό των παιδιών/μαθητών μας αρωγοί και συμπαραστάτες στις επιθυμίες τους, ώστε όλοι μαζί να ζωγραφίζουμε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, επιτελώντας ταυτόχρονα κι ένα τεράστιο κοινωνικό έργο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχόμαστε επιτυχίες στην επίτευξη των νέων πλέον στόχων σας με νέους προορισμούς και στόχους καθώς και σε μελλοντική συμβολή και δράση.

Σας ευχόμαστε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ σε όλους σας, γιατί πραγματικά το αξίζετε.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση ο δ/ντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 

Βασίλης Τσακιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου