Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ο Αρχέλαος Κατερίνης πανηγυρίζει την άνοδο - 30 χρόνια μετά!

Κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης - Θεσ/νίκης, 5  Ιουνίου  1991!

Ο Αρχέλαος Κατερίνης πανηγυρίζει την άνοδο Γ΄ Εθνική των Ανδρών και για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε Εθνική κατηγορία! 

Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια τριών ετών, με πρωτεργάτες τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστου Ελευθερούδη, του εφόρου της ομάδας Δημήτρη Ρέχα και  του προπονητή Μπάμπη Καρασαρλίδη.

Το όραμα για την άνοδο ξεκίνησε το 1988 με πολλές ελπίδες, αλλά η ομάδα του Αρχέλαου κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ , πίσω από την ομάδα της Έδεσσας, τόσο την αγωνιστική περίοδο 1988-89, όσο και την  επόμενη!  

Την τρίτη χρονιά παράγοντες, προπονητής και αθλητές, αντί να απογοητευθούν και βασικό όπλο το πάθος, την αγάπη για το άθλημα, αλλά  κυρίως την μεγαλύτερη εμπειρία  των αθλητών, οι οποίοι ήταν  όλοι  από την περιοχή της Κατερίνης,  αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΜ, όπου για να πάει στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική  κατηγορία, αγωνίστηκε  πρώτα με την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΚΕΛ, Γ.Σ. Τυρνάβου, την οποία και απέκλεισε με 3-0, 1-3!

Έτσι η ομάδα του Αρχέλαου πήρε μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Θεσ/νίκη, πετυχαίνοντας δυο  νίκες και μια ήττα, παίρνοντας συγχρόνως  την πολυπόθητη άνοδο που είχε ως στόχο!

Την  επομένη αγωνιστική περίοδο 1991-92, χάρη στις  πολύ καλές βάσεις που μπήκαν τα προηγούμενα  χρόνια, οδήγησαν στην ομάδα στην Β΄ Εθνική, όπου και παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την ακούραστη  και φιλότιμη προσπάθεια των αθλητών, που αγωνιζόντουσαν μόνο για τη φανέλα και το παραμικρό  οικονομικό όφελος:  Ανδρέα Καρατζά, Σάββα Καμανατζή, Πέτρου Τσιουπλή, Κώστα Σαρρή, Τόμη Λαμπριανίδη, Μίλτου Ναζαρίδη (+), Γιώργου Μπλατσιώτη, Νίκου Γρηγοριάδη, Αντώνη Καζαντζανίδη, Στέργιου Τσιουπλή, Βασίλη Τσιουπλή,  Άρη Λιακόπουλου, Στάθη Τασκουνίδη.

Την τελευταία τριετία η ομάδα συνενώθηκε με τον Πιερικό, όπου είχε αξιοπρεπή εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α2 των Ανδρών, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ήταν να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της  pre league, έχοντας ενισχυθεί με δυνατές μεταγραφές, διεκδικούσε έως και  άνοδο στην  volleyleague.  

liberolvolley11.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου