Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Βιωματική Δράση του Δήμου Κατερίνης & του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

 Οι μαθητές χρωματίζουν τις διαβάσεις

- Βιωματική Δράση του Δήμου Κατερίνης & του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Το μήνυμα «οι πεζοί έχουν προτεραιότητα στις διαβάσεις» έστειλαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, συμμετέχοντας στις δράσεις του Δήμου Κατερίνης για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας.

Με χάρτινους φωτεινούς σηματοδότες και σήματα του ΚΟΚ που κατασκεύασαν τα παιδιά, με ζωγραφιές και χρωματίζοντας την διάβαση έξω από το σχολείο τους, οι μαθητές επιχείρησαν να επικοινωνήσουν το μήνυμα στους οδηγούς της πόλης, για σεβασμό στους πεζούς και αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους έξω από σχολικά συγκροτήματα.

Από νωρίς το πρωί με τη φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας η οδός Μαραθώνος (στο ύψος του σχολείου) είχε κλείσει για τα οχήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, να εμπλουτίσουν με πολύχρωμα σχέδια την διάβαση πεζών. Στο σημείο, έγινε και έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών, μέσα από την οποία τα παιδιά μετέφεραν την εικόνα που έχουν σχηματίσει για την κίνηση στην πόλη και τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών με τη δική τους, ιδιαίτερη ματιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης ο πρόεδρος και ο αντιπροόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Φιλοκώστας και Χρήστος Λάζος

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά την πόλη και την κίνησή τους σ’ αυτήν. Στόχος της δράσης είναι να γίνει βίωμα των οδηγών πως προτεραιότητα στις διαβάσεις των πεζών έχει ο πεζός και όχι το όχημα. Και πεζός μπορεί να είναι ένας ενήλικας, ένας ηλικιωμένος, ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, αλλά και ένας ανήλικος μαθητής.Υποχρέωση όλων μας, δήμου και δημοτών, είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες, ειδικά για τα παιδιά μας, ασφαλούς πρόσβασης στο σχολείο τους», δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Από την πλευρά μας ως διοίκηση, στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, οφείλουμε να ακούσουμε όλους τους πολίτες, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Σήμερα, το λόγο είχαν οι μαθητές του Δημοτικού», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Νταντάμης.

«Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην δημιουργία υπεύθυνων πολιτών είναι κομβικός. Με την σημερινή εκδήλωση, η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την προσπάθεια που γίνεται εντός των εκπαιδευτικών μονάδων και με τα μέσα που διαθέτει στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις σαν τη σημερινή», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Φιλοκώστας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, η αντιπρόεδρος Κορίνα Πλάκα, ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης, τους εκπαιδευτικούς, τον διευθυντή του σχολείουΧρήστο Τάκο και την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Λίτσα Θεοδώρουγια τη συνεργασία στη διοργάνωση της δράσης. «Οι γονείς, ως τρίτος πυλώνας της Σχολικής Κοινότητας, με χαρά συμμετέχουμε σε δράσεις που δεν μένουν στο στενό πλαίσιο του σχολείου. Καθημερινά βιώνουμε προβλήματα από κακή οδηγική συμπεριφορά, καμιά φορά εμείς οι ίδιοι οι γονείς είμαστε μέρος του προβλήματος. Σήμερα το μάθημα, για το τι οδηγοί οφείλουμε να είμαστε, μάς το έδωσαν τα παιδιά μας, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο», τόνισε η κ. Πλάκα.

Στο τέλος της δράσης, ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Δόμησης, ευχαρίστησαν τους μαθητες για τη συμμετοχή τους, απονέμοντάς τους αναμνηστικά διπλώματα. Ειδικά στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Τάκο, ο κ. Κουκοδήμος, έδωσε αναμνηστικά του Δήμου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλο το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου